Uredništvo    19. februar 2017
Trener Fiorentine Paulo Sousa je spregovoril o Josipu Iličiću

Jojo ne daje dovolj

Trener Fiorentine Paolo Sousa se je pred nocojšnjo tekmo proti Milanu dotaknil tudi forme Josipa Ilićića, od katerega pričakuje več, a hkrati dodaja, da še vedno trdno verjame v njegove sposobnosti.
SORODNE NOVICE
Juve z desetimi zadel šestkrat
22.10.2017 | Evropske lige
Brez lige prvakov bomo morali ...
22.10.2017 | Evropske lige
Ramires na poti v Inter
22.10.2017 | Evropske lige
Video: Sarma kot betonski zid
22.10.2017 | Evropske lige
Miccoli zaradi izsiljevanja v ...
21.10.2017 | Evropske lige
Iličić v ekipi kroga
20.10.2017 | Slovenski nogomet
(foto: Getty Images)
Fiorentino drevi čaka zahtevno gostovanje v Milanu, po napovedih italijanskih medijev pa bo nocoj od prve minute nastopil tudi slovenski reprezentant Josip Iličić, ki bo v enajsterici predvidoma nasledil kaznovanega Federica Bernardeschija. Trener moštva Paolo Sousa je priznal, da bo zaradi četrtkove tekme evropske lige v Monchengladbachu nekoliko osvežil enajsterico, s čimer bo skoraj zagotovo priložnost dobil tudi Iličić, ki v Nemčiji ni vstopil v igro.

Forma Josipa Iličića, v lanski sezoni enega ključnih mož Fiorentine, je sicer v taboru kluba iz Toskane že dalj časa precej vroča tematika, svoje mnenje pa je pred tekmo podal tudi Sousa, ki je prepričan v to, da lahko Iličić ponudi veliko več kot je dajal v zadnjih mesecih.

"Tekma, kakršna nas čaka nocoj, terja največjo možno angažiranost in le-te ne bomo dosegli, če ne bomo spremenili enajsterice. Proti Milanu potrebujemo sveže noge. Ta tekma še ne bo odločilna v bitki za uvrstitev v evropske pokale, vendar je na vsaki tekmi pomembno osvajati točke. Nikoli ni lahko igrati po četrtkovem evropskem obračunu, vendar bomo dali vse od sebe," je povedal Sousa, in nadaljeval.

"Ostali igralci v zadnjem času dajejo več kot je dajal Iličić. Zelo verjamem vanj, saj je imel lani za seboj izvrstno sezono. V letošnji sezoni še ni našel najboljše forme in zagotovo lahko ponudi veliko več. To je osebni poraz zanj, saj je vsekakor igralec, ki lahko na kateri koli tekmi naredi razliko. Na začetku sezone je imel nekaj težav s poškodbami in te so precej vplivale nanj v fizičnem in psihičnem smislu,"
je povedal Sousa, ki kritike na račun Iličićeve forme primerja z nedavnimi kritikami na račun mladega bisera moštva Federica Bernardeschija.

"Lahko ste videli, da sem bil do Bernardeschija vselej jasen in iskren. Kritike osebno razumem zgolj kot način motivacije. Federico potrebuje konsistentnost in visok tempo igre skozi daljši čas. Ko mu bo to uspelo, bo na ravni največjih šampionov."
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE