Uredništvo    9. oktober 2017
Jupp Heynckes se je četrtič predstavil kot trener Bayerna

Leta so le številka

Novi trener Bayerna iz Munchna Jupp Heynckes je na tiskovni konferenci spregovoril o razlogih za svoj nepričakovan povratek na trenerski stolček.
SORODNE NOVICE
Dortmund gostuje pri tretjelig...
24.10.2017 | Evropske lige
Nad Leipzig in Dortmund brez M...
23.10.2017 | Evropske lige
V Nemčiji nedelja brez zmagova...
22.10.2017 | Evropske lige
Prvi Anglež v zgodovini Dortmu...
22.10.2017 | Evropske lige
Bayern ruši finančne rekorde
21.10.2017 | Evropske lige
Bayern nedosegljiv svet za Cel...
18.10.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Bayern iz Munchna je svoj stroj za zmagovanje vrnil v roke Juppa Heynckesa, ki je leta 2013 z Bavarci osvojil naslov evropskega prvaka in se zato za vselej z zlatimi črkami vpisal v klubsko zgodovino. Heynckes je ob slovesu razglasil slovo od trenerske kariere, zato je bil marsikdo naravnost šokiran, ko je 72-letni Heynckes sprejel ponudbo za vodenje moštva po odhodu Carla Ancelottija.

"Redno sem spremljal dogajanje v najmočnejših prvenstvih in seveda tudi v Bundesligi. Bilo je nekaj razlogov za moj povratek. V prvi vrsti prijateljstvo z Ulijem Hoenessom in Karlom-Heinzom Rummeniggejem, ki se nikoli v zadnjih letih ni zamajalo. Bayernu sem prav tako hvaležen za marsikaj. Oni so mi omogočili veliko trenersko kariero, ki sem jo nato nadaljeval v Španiji," je povedal Heynckes, in nadaljeval.

"Menil sem, da bom leta 2013 končal svojo kariero. Dobil sem več ponudb, a me nobena ni pritegnila. Kritiki pravijo, da me štiri leta ni bilo nikjer, vendar se nogomet v tem času ni na novo izumil. Zelo podrobno ga spremljam."


Heynckes se seveda ni mogel izogniti vprašanjem glede svoje starosti, saj bo najstarejši trener katerega koli kluba v katerem od najmočnejših prvenstev v Evropi.

"Leta so le številka in nič drugega. Nekateri se počutijo stare 45 let. Jaz se nisem spremenil. Počutim se mladega. V mirovanju je moj srčni utrip na ravni 60-letnika"Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 1
Starejši naprej | Novejši naprej
Wilt Chamberlain 9.10.2017, 18:13 Prijavi komentar
Škoda, da sam do konca leta...
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE