Uredništvo    9. julij 2016
Branilec Liverpoola bo lažje zadihal

Sakho oproščen vseh obtožb

Evropska nogometna zveza (UEFA) je ovrgla preiskavo zoper francoskega nogometaša Mamadouja Sakhoja, ki je bil osumljen jemanja nedovoljenih poživil.
SORODNE NOVICE
Video: Nori ples Liverpoola v ...
18.10.2017 | Evropske lige
Coutinhu ocena 10, Vilerju in ...
18.10.2017 | Evropske lige
Zmaga je za separatiste
18.10.2017 | Evropske lige
Liverpool je v Mariboru izenač...
18.10.2017 | Evropske lige
Firmino, brez akreditacije ne ...
18.10.2017 | Evropske lige
Že po prvem sprejemu sem vedel
17.10.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Branilec Liverpoola Mamadou Sakho se je marca znašel v težavah, ko je dopinški pregled pokazal, da je bil vzorec v njegovi krvi pozitiven. Robustni Francoz je bil zaradi preiskave suspendiran za mesec dni, dopinške težave pa so mu odnesle tudi nastop na letošnjem evropskem prvenstvu, saj se je selektor Didier Deschamps zaradi trajajoče preiskave odločil, da Sakhoja, sicer standardnega člana izbrane vrste, ne bo vkjučil na reprezentančni seznam.

Sakho je priznal, da je zaužil t.i. prehransko dopolnilo za izgorevanje maščob (fat burner), UEFA pa je morala v preiskavi ugotoviti, ali so bile substance v zaužitem poživilu prepovedane. Po laboratorijskih analizah je mednarodna antidopinška agencija WADA Sakhoja razbremenila obtožb, kar pomeni, da je Sakho zdaj lahko dokončno zaprl neprijetno poglavje svoje kariere.

"Vesel sem, da je tega naposled konec. To je bilo zame zelo težavno obdobje, vendar sem ves čas vedel, da nisem ničesar storil narobe. Veselim se že povratka na igrišča," je povedal 26-letni centralni branilec, ki se je v Liverpool preselil iz Paris Saint Germaina.

Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE