Uredništvo    12. december 2015
Druga nagrada BBC za vezista Man. Cityja

Toure spet najboljši Afričan

Član Manchester Cityja in reprezentant Slonokoščene obale Yaya Toure je še drugič zapored dobil nagrado medijske hiše BBC za najboljšega predstavnika svoje celine.
SORODNE NOVICE
Ibrahimović priigral četrtfina...
19.2.2017 | Evropske lige
Kako je Barton "iskal" rdeči k...
19.2.2017 | Evropske lige
Nikoli več ne bom treniral Bar...
18.2.2017 | Evropske lige
Čilenci Sanchezu: Zapusti Arse...
18.2.2017 | Evropske lige
Jesus odsoten za nedoločen čas
17.2.2017 | Evropske lige
Caceres v Southampton
17.2.2017 | Evropske lige
Yaya Toure je drugič v karieri dobil nagrado BBC za najboljšega afriškega nogometaša. Javna medijska hiša Velike Britanije je v konkurenco za zmago uvrstila tudi Pierra-Emericka Aubameyanga (Borussia Dortmund), Yacineja Brahimija (Porto), Andreja Ayewa (Swansea City) in Saida Maneja (Southampton), toda slavil je vezist Manchester Cityja. 

Za Tourejem sicer ni najuspešnejša sezona v karieri, bil je tudi tarča številnih kritik zaradi svojih predstav v Premier League in v Ligi prvakov, kjer se je Manchester City vnovič poslovil na prvi stopnički izločilnih bojev proti kasnejši prvakinji Barceloni. Je pa februarja letos kot kapetan uspel prekiniti urok Slonokoščene obale in jo vrniti na afriški prestol na Afriškem pokalu narodov.

"Afrika je dala veliko talentov in fenomenalnih igralcev. V čast mi je biti najboljši," je dejal v zadnjih letih serijski osvajalec podobnih naslovov.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE