Uredništvo    27. september 2016
Liga prvakov, 2. krog, skupina G

Kobenhavn pustil močan pečat

Danski prvak Kobenhavn je po remiju v Portu doma kar s 4:0 razbil Club Brugge in v Ligi prvakov že pustil močan pečat. Slovenski reprezentant Benjamin Verbič je asistiral pri drugem zadetku.
SORODNE NOVICE
Recept za Barcelono je presing
27.3.2017 | Evropski pokali
Alli prejel visoko kazen UEFA
24.3.2017 | Evropski pokali
Allegri ne bo trener Barcelone
21.3.2017 | Evropski pokali
Napolnili bi tri Allianz Arene
21.3.2017 | Evropski pokali
Živim za takšne tekme
18.3.2017 | Evropski pokali
Juve je svetovna klasa
18.3.2017 | Evropski pokali
Štadion: Telia Parken , Gledalcev: 25605, Sodnik: Craig Thomson (ŠKO)
1 : 0
 
 
 
 
 
2 : 0
 
3 : 0
 
 
 
4 : 0
 
Kobenhavn: Robin Olsen, Erik Johansson, Zanka, Ludwig Augustinsson, Peter Ankersen, William Kvist, Thomas Delaney, Rasmus Falk (od 84. Danny Amankwaa), Benjamin Verbič (od 67. Youssef Toutouh), Federico Santander (od 79. Andrija Pavlović), Andreas Cornelius.
Trener: Stale Solbakken
Club Brugge: Ludovic Butelle, Ricardo van Rhijn, Benoit Poulain, Laurens De Bock, Stefano Denswil, Ruud Vormer, Timmy Simons, Claudemir, Jelle Vossen (od 63. Wesley), Hans Vanaken (od 46. Anthony Limbombe Ekango), Jose Izquierdo (od 79. Felipe Gedoz).
Trener: Michel Preud'homme
(foto: Getty Images)
Danski prvak Kobenhavn je na prvih dveh tekmah skupinskega dela dokazal, da bo vse kaj drugega kot zgolj obrobni spremljevalec dogajanja. Že v Portu so varovanci Staleja Solbakkna povsem zasluženo osvojili točko, nocoj pa so  z zares izjemno predstavo povsem zasenčili belgijski Club Brugge, ki je bil v danski prestolnici celo na robu pravega potopa.

Kobenhavn je bil že v prvem delu igre veliko boljši in nevarnejši nasprotnik, v nadaljevanju pa so pričeli deževati tudi zadetke. Račun je odprl nespretni branilec gostov Stefano Denswil, ki je nerodno zadel lastno mrežo, nato pa je za najlepši trenutek tekme poskrbel vezist Thomas Delaney, ki je po asistenci našega Benjamina Verbiča s 30 metrov snel pajčevino z belgijskih vrat. Delo sta dokončala Pargvajec Federico Santander in Mathias Jorgensen, za nameček pa je gostujoči vratar Ludovic Butelle ubranil še enajstmetrovko Ludvigu Augustinssonu. Verbič je na igrišču vztrajal do 67. Minute, Kobenhavn pa je z novo zmago še podaljšal svoj izjemen niz nepremagljivosti, ki zdaj traja kar 21 tekem.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE