Uredništvo    29. avgust 2017
Selektor Škotske pred tekmo proti Litvi

Litovska umetna trava ni problem

Tako kot Slovenijo na Slovaškem tudi Škotsko v petek čaka težko gostovanje. Na terenu, kjer je naša reprezentanca komaj izvlekla točko, bo Litva za otočane pomenila velik preizkus.
SORODNE NOVICE
Cilj mora biti uvrstitev
23.10.2017 | Mednarodni nogomet
Bo Hrvate vodil sloviti Ancelo...
19.10.2017 | Mednarodni nogomet
Katančeva zapuščina 68. mesto
16.10.2017 | Mednarodni nogomet
Prilagodili se bomo jedilniku
14.10.2017 | Mednarodni nogomet
Želimo znižati zaostanek
14.10.2017 | Mednarodni nogomet
Vsa država je na njegovih pleč...
14.10.2017 | Mednarodni nogomet
(foto: Getty Images)
V petek bo v Vilni na sporedu še ena pomembna tekma za slovensko reprezentanco v teh kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. Dvoboj med Litvo in slovensko prvo zasledovalko Škotsko, bo gotovo vzbudil veliko zanimanja tudi v našem taboru. Škoti na Baltik odhajajo samozavestni.

"Moramo verjeti vase. Zadnja dva rezultata se ne bi zgodila, če ne bi verjeli s svoje sposobnosti," je o zmagi proti Sloveniji in remiju proti Angliji povedal selektor Škotov Gordon Strachan, ki ga dejstvo, da bo tekma v Vilni odigrana na umetni travnati površini, ne skrbi.

"To ni velik problem. Že dolgo časa vemo, na kakšnem terenu bomo igrali in vemo, da nanj nismo najbolj vajeni. Nekateri fantje so na takem igrišču že igrali, drugi ne. Pomagajo nam izkušnje pomočnika Calluma Davidsona, ki je tam poleti gostoval s St. Johnstonom," pravi Strachan, ki je splošno mnenje o višji nevarnosti poškodb na umetni travi označil za mit.

Škoti bodo v ponedeljek doma gostili Malto, o kateri pa selektor še ne razmišlja: "O Malti nismo rekli še niti besede in tako bo ostalo do konca petkove tekme."

Komentiraj
OBJAVI
PROFILI
  
OGLAŠEVANJE