Uredništvo    10. januar 2017
Največji trenutek v malezijski nogometni zgodovini

Malezija slavi novega Puskasa

Malezijec Mohd Faiz Subri je po slavju v izboru Puskas za najlepši zadetek leta postal pravi nacionalni junak. V Maleziji ga vidijo kot navdih za svetlo prihodnost.
SORODNE NOVICE
Celtic ostaja vladar Old Firma
23.9.2017 | Mednarodni nogomet
Kdo bo Puskas leta 2017?
22.9.2017 | Mednarodni nogomet
Predsednik kluba udaril koment...
22.9.2017 | Mednarodni nogomet
Zenit izpadel proti drugoligaš...
22.9.2017 | Mednarodni nogomet
Zgodovinska "remontada" Riverj...
22.9.2017 | Mednarodni nogomet
Kitajci v nogometu še 50 let n...
21.9.2017 | Mednarodni nogomet
(foto: Getty Images)
Malezija v nogometnem smislu navkljub naraščajočim vlaganjem v nogomet - v njeni ligi sta se preizkusila celo slovenska nogometaša Dalibor Volaš in Nejc Potokar -še vedno velja za eksota. Reprezentanca Malezije na lestvici FIFA zaseda skromno 161. mesto, na velikem turnirju, še to v pogojnem smislu, pa je edinič nastopila leta 1972 na olimpijskih igrah v Munchnu.

Malezijski klubi v Aziji igrajo obrobno vlogo, za nameček pa si malezijski nogomet še danes ni povsem opomogel od hudega škandala z nameščanjem tekem, ki se je sredi devetdesetih let prejšnjega stoletja v tej državi ugled nogometa spravil na najnižjo možno točko.

V luči malezijske nogometne obrobnosti ne preseneča vsesplošno navdušenje, ki je državo zajelo po tem, ko je do včeraj povsem neznani igralec Penanga Mohd Faiz Subri prejel nagrado Puskas za najlepši zadetek leta. Oglasil se je celo predsednik malezijske vlade Najib Razak, ki je Subrija izpostavil kot navdih novim generacijam malezijskih nogometašev.

"Tvoja nagrada bo navdih vsem malezijskim nogometašem in zaradi tega je nate danes ponosna cela država!" je na twitterju zapisal Razak.

Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE