Uredništvo    18. marec 2017
Velika življenjska zmaga nogometaša Chapecoenseja

Preživeli pričel trenirati

Branilec Alan Ruschel, eden od treh preživelih igralcev Chapecoenseja v letalski nesreči, je po štirih mesecih okrevanja pričel z lažjimi treningi.
SORODNE NOVICE
Erevan slavi prvo zmago
27.6.2017 | Mednarodni nogomet
Fifa objavila Garcievo poročil...
27.6.2017 | Mednarodni nogomet
Mendes začel z obiski sodišča
27.6.2017 | Mednarodni nogomet
Slavija pripeljala Dannyja in ...
27.6.2017 | Mednarodni nogomet
Počutim se kot vodja
27.6.2017 | Mednarodni nogomet
Calhanoglu s Kamplom v Milanu?
27.6.2017 | Mednarodni nogometBranilec Chapecoenseja Alan Ruschel, eden od treh preživelih igralcev brazilskega kluba v letalski nesreči, je le še nekaj mesecev oddaljen od enega najbolj veličastnih povratkov na nogometna igrišča vseh časov. Ruschel je po štirih mesecih okrevanja za hudimi poškodbami, ki jih je staknil v nesreči, pričel z lažjimi treningi, sam pa ocenjuje, da je od dokončnega povratka na igrišča oddaljen le še tri mesece.

"Daleč sem še od prave forme. Mislim, da bi čez tri mesece lahko  zaigral. Ne želim hiteti, saj sem šele pričel z lažjimi treningi,"
je povedal Ruschel, ki je bil ob prvem snidenju z ekipo deležen glasnega aplavza svojih novih soigralcev.

Ruschel je imel v nesreči neverjetno srečo, saj ga je direktor kluba prosil, če lahko na letalo zamenja sedež, ker je želel leteti v družbi enega od novinarjev.

"Nisem se želel presesti, vendar so me na koncu prepričali v to. To mi je rešilo življenje," je povedal Ruschel.

Nesrečo sta preživela še dva nogometaša in sicer vratar Jackson Follmann in branilec Neto. Prvemu so amputirali nogo, a ga to ni odvrnilo od konca športne kariere in resno razmišlja, da bi igral nogomet v brazilski paraolimpijski nogometni reprezentanci, Neto pa je pred mesecem dni naredil prve korake brez opornic in tako kot Ruschel upa, da bo še igral profesionalni nogomet.

"Verjamem,, da bom še igral nogomet. Z božjo pomočjo bom znova zaigral v majici Chapecoenseja," je povedal Neto.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE