Uredništvo    19. maj 2017
Škandal v švedskem nogometu

Zaradi podkupovanja odpovedali tekmo

Švedska nogometna zveza je po prijavi neimenovanega igralca zaradi suma podkupovanja odpovedala derbi švedskega prvenstva med IFK in AIK.
SORODNE NOVICE
Ronaldo izziva še eno priznanj...
17.8.2017 | Mednarodni nogomet
Kdo bo trener leta?
17.8.2017 | Mednarodni nogomet
Stojković se vrača v Partizan
16.8.2017 | Mednarodni nogomet
Milan poslal ponudbo za Vidala
16.8.2017 | Mednarodni nogomet
Vardar zapustil še Sedloski
16.8.2017 | Mednarodni nogomet
Cristiano, Gigi ali Leo?
16.8.2017 | Mednarodni nogomet
(foto: /)
Nogometni kriminal v obliki poskusa nameščanja izida nogometne tekme je prisoten tudi v tako razvitih državah kot je Švedska. Lokalni mediji poročajo, da je bil predmet poskusa podkupovanja celo derbi prvenstva med IFK iz Goteborgom in AIK iz Solne, ki na Švedskem sodita med najbolj ugledne in najbolj uspešne klube. Švedska nogometna zveza (SvFF) je prejela prijavo neimenovenega igralca, ki je trdil, da je prejel ponudbo, da v zameno za denar srečanje igra "pod svojimi zmožnostmi".

"Igralec AIK je bil v torek kontaktiran s strani t.i. namščevalca izidov tekem, ki mu je ponudil velik znesek denarja. Nameščevalec je v zameno od igralca zahteval, naj na tekmi proti IFK Goteborgu igra pod svojimi zmožnostmi oziroma da načrtno igra slabo ter da s tem vpliva na končni izid tekme." so sporočili iz SvFF, ki je srečanje takoj odpovedala ter zadevo predala švedski policiji.
,
"Ne gre le za eno tekmo. To je zelo resen napad in poskus nameščanja v celotnem švedskem nogometu. Tega nikoli ne bomo sprejeli in zato je pomembno, da ukrepamo odločno in hitro. Vse tekme morajo biti varne in odločene na športni podlagi. Na podlagi prejetih informacij ne moremo zagotoviti, da je obračun med IFK in AIK varen v smislu, da bo odločen na podlagi športnih dejavnikov.," je povedal generalni sekretar SvFF Hakan Sjostrand.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE