Uredništvo    27. januar 2017
Sramotno ravnanje z legendarnim stadionom se nadaljuje

Zapuščena Maracana še brez luči

Svetovno prvenstvo v nogometu in olimpijske igre so v Riu de Janeiru le še oddaljen spomin. Blišč je zamenjala beda, ki se odraža tudi na osrednjem stadionu, mitskem Maracanaju.
SORODNE NOVICE
Blanc kandidat za klop ZDA
18.10.2017 | Mednarodni nogomet
Hrvati za mundial z Grki
17.10.2017 | Mednarodni nogomet
FIFA je določila nehumane term...
17.10.2017 | Mednarodni nogomet
Na podrtem stadionu za naslov
17.10.2017 | Mednarodni nogomet
Izključen kar med polčasom
17.10.2017 | Mednarodni nogomet
Zaccheroni novi selektor ZAE
17.10.2017 | Mednarodni nogomet
(foto: Getty Images)
Na stadionu Maracana v Rio de Janeiru so zaradi spora zaradi neplačanih računov za elektriko ugasnile luči, poroča portal brazilskega časnika O Globo. Maracana je po svetovnem prvenstvu v nogometu gostila tudi uvodno in sklepno slovesnost poletnih olimpijskih iger, od tedaj pa se je nabralo za 822.000 evrov neplačanih računov za elektriko, je potrdilo lokalno podjetje Light.

Prenovljeni stadion tako zaradi nenehnih sporov med podjetjem, ki s stadionom upravlja, ter organizatorji olimpijskih iger že nekaj mesecev po koncu iger propada. Že pred časom so se pojavljala poročila o neverjetni brezbrižnosti do svetega mesta za brazilski nogomet, ki je ostalo neočiščeno po zaključni slovesnosti iger, zdaj je udarila še novica o izklopu električne energije.

Brazilski nogometaši naj bi se sicer kmalu vrnili na Maracano, vendar pa je ta v zelo slabem stanju. Trava se je posušila, okna so razbita, na tisoče plastičnih stolov pa manjka oziroma je poškodovanih. Mestna oblast bo težko pomagala, glede na to, da je tudi sama v resnih finančnih škripcih.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 1
Starejši naprej | Novejši naprej
BogNogometa#8 27.1.2017, 17:31 Prijavi komentar
Lepo majo židi to porihtano. Daš veliko tekmovanje v državo tretjega sveta, najamejo kredite pri židovskih bankah. Gradijo/obnavljajo jih židovska podjetja. Ko zmanjka denarja za vzdrževanje, te države spet izposojajo denar pri židovskih bankah, da obnovijo po enem letu dotrajan objekt. Rinse and repeat.
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE