Uredništvo    27. januar 2017
Sramotno ravnanje z legendarnim stadionom se nadaljuje

Zapuščena Maracana še brez luči

Svetovno prvenstvo v nogometu in olimpijske igre so v Riu de Janeiru le še oddaljen spomin. Blišč je zamenjala beda, ki se odraža tudi na osrednjem stadionu, mitskem Maracanaju.
SORODNE NOVICE
Viniciusu se že odpira
20.8.2017 | Mednarodni nogomet
Nihče ni bil kot Adriano
19.8.2017 | Mednarodni nogomet
Ronaldo izziva še eno priznanj...
17.8.2017 | Mednarodni nogomet
Kdo bo trener leta?
17.8.2017 | Mednarodni nogomet
Stojković se vrača v Partizan
16.8.2017 | Mednarodni nogomet
Milan poslal ponudbo za Vidala
16.8.2017 | Mednarodni nogomet
(foto: Getty Images)
Na stadionu Maracana v Rio de Janeiru so zaradi spora zaradi neplačanih računov za elektriko ugasnile luči, poroča portal brazilskega časnika O Globo. Maracana je po svetovnem prvenstvu v nogometu gostila tudi uvodno in sklepno slovesnost poletnih olimpijskih iger, od tedaj pa se je nabralo za 822.000 evrov neplačanih računov za elektriko, je potrdilo lokalno podjetje Light.

Prenovljeni stadion tako zaradi nenehnih sporov med podjetjem, ki s stadionom upravlja, ter organizatorji olimpijskih iger že nekaj mesecev po koncu iger propada. Že pred časom so se pojavljala poročila o neverjetni brezbrižnosti do svetega mesta za brazilski nogomet, ki je ostalo neočiščeno po zaključni slovesnosti iger, zdaj je udarila še novica o izklopu električne energije.

Brazilski nogometaši naj bi se sicer kmalu vrnili na Maracano, vendar pa je ta v zelo slabem stanju. Trava se je posušila, okna so razbita, na tisoče plastičnih stolov pa manjka oziroma je poškodovanih. Mestna oblast bo težko pomagala, glede na to, da je tudi sama v resnih finančnih škripcih.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 1
Starejši naprej | Novejši naprej
BogNogometa#8 27.1.2017, 17:31 Prijavi komentar
Lepo majo židi to porihtano. Daš veliko tekmovanje v državo tretjega sveta, najamejo kredite pri židovskih bankah. Gradijo/obnavljajo jih židovska podjetja. Ko zmanjka denarja za vzdrževanje, te države spet izposojajo denar pri židovskih bankah, da obnovijo po enem letu dotrajan objekt. Rinse and repeat.
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE