Uredništvo    21. junij 2010
Veličastna zmaga Portugalske

Portugalci "zadeli" sedmico

Portugalska je poskrbela za največjo zmago na letošnjem svetovnem prvenstvu. Severni Koreji je namreč natresla kar sedem zadetkov, prejela pa nobenega!
SORODNE NOVICE
Žreb mundiala bo poenostavljen
15.9.2017 | Mednarodni nogomet
Video: Škarjice Cristiana Rona...
1.9.2017 | Mednarodni nogomet
Portugalci slavili po podaljšk...
2.7.2017 | Mednarodni nogomet
Sezona pritiskov in razočaranj
27.6.2017 | Mednarodni nogomet
Podkupnina na račun 10-letnice...
27.6.2017 | Mednarodni nogomet
ESPY: Ronaldo, Pulišić, Villa ...
27.6.2017 | Mednarodni nogomet
Štadion: Cape Town, Gledalcev: 63644, Sodnik: Pablo Pozo (Čile)
1 : 0
 
 
 
 
 
 
 
2 : 0
 
3 : 0
 
4 : 0
 
 
 
5 : 0
 
6 : 0
 
7 : 0
 
Portugalska: Eduardo, Bruno Alves, Ricardo Carvalho, Miguel, Fabio Coentrao, Tiago, Raul Meireles (od 70. Miguel Veloso), Pedro Mendes, Simao (od 74. Duda), Cristiano Ronaldo, Hugo Almeida (od 78. Liedson).
Trener: Fernando Santos
Severna Koreja: Ri Myong-Guk, Ri Kwang-Chon, Pak Chol-Jin, Cha Jong-Hyok (od 75. Nam Song-Chol), Ri Jun-Il, Pak Nam-Chol, Mun In-Guk (od 58. Kim Yong-Jun), Ahn Young-Hak, Ji Yun-Nam, Hong Jong-Jo, Jong Tae-Se.
Trener: Kim Jong-Hun
Portugalska izbrana vrsta se ni pustila zmesti neznani Severni Koreji, ki je proti Braziliji presenetila in izvlekla ugoden rezultat, danes pa je bila svetlobna leta od uspeha. Portugalci so sicer kar nekaj časa lomili odpor žilavega nasprotnika, ki pa večno ni mogel zdržati. Ko je počilo, je počilo močno.

Prvi polčas srečanja med Portugalska in Severno Korejo ni preveč navdušil. "Evropski Brazilci" so sicer skušal ustvariti višek, poizkušali s streli od daleč in tudi z individualnimi prodori, vendar je korejski bunker tudi tokrat dobro deloval. Portugalci so v vodstvo prešli v 29. minuti, ko je po lepi podaji po tleh ne preveč prepričljivega severnokorejskega vratarja premagal Raul Meireles. To pa je bilo tudi vse, kar smo videli v prvem polčasu in kazalo je, da bodo Korejci še enkrat več drago prodali svojo kožo.

Drugi polčas pa je prinesel vse prej kot to. Tiago je povišal na 2:0, kar je vodilo v popoln razpad severnokorejske igre oziroma bunkerja. "Parkirani avtobus" so Portugalci odrinili ter začeli ofenzivo, ki jim je prinesla visoko zmago. Zadeli so Hugo Almeida, Tiago, Liedson ter tudi Cristiano Ronaldo, ki je odigral dobro tekmo. Portugalci so naposled slavili z izidom 7:0, kar je ena najvišjih zmag v zgodovini svetovnih prvenstev.
SP2010: Portugalska - Severna Koreja
(vir: Getty Images)

SP2010: Portugalska - Severna Koreja
(vir: Getty Images)

SP2010: Portugalska - Severna Koreja
(vir: Getty Images)

SP2010: Portugalska - Severna Koreja, Hugo Almeida
(vir: Getty Images)
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 1
Starejši naprej | Novejši naprej
Kecapordie 21.6.2010, 16:28 Prijavi komentar
haha, lep naslow:D
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE