Uredništvo    20. junij 2010
Slovaki zdaj v zelo neugodnem položaju

Paragvaj boljši od Slovaške

Paragvaj je danes naredil zelo velik korak k uvrstitvi v osmino finala svetovnega prvenstva, potem ko je z 2:0 odpravil nemočno Slovaško.
SORODNE NOVICE
Žreb mundiala bo poenostavljen
15.9.2017 | Mednarodni nogomet
Oblak ni zmogel vsega sam
1.9.2017 | Mednarodni nogomet
Podkupnina na račun 10-letnice...
27.6.2017 | Mednarodni nogomet
Benzema je pomilovanja vreden
18.5.2017 | Mednarodni nogomet
Odpira se prvi stadion SP 2022
18.5.2017 | Mednarodni nogomet
Nemci s Španijo in Brazilijo
11.3.2017 | Mednarodni nogomet
Štadion: Mangaung, Gledalcev: 26643, Sodnik: Maillet (Sejšeli)
Slovaška: Jan Mucha, Kornel Salata (od 83. Miroslav Stoch), Martin Škrtel, Peter Pekarik, Jan Durica, Marek Hamšik, Vladimir Weiss, Jan Kozak, Zdeno Štrba, Robert Vittek, Stanislav Šestak (od 70. Filip Hološko).
Trener: Jan Kozak
Paragvaj: Justo Villar, Paulo Da Silva, Carlos Bonet, Claudio Morel Rodriguez, Antolin Alcaraz, Enrique Vera (od 88. Edgar Barreto), Victor Caceres, Cristian Miguel Riveros, Roque Santa Cruz, Lucas Barrios (od 82. Oscar Cardozo), Nelson Valdez (od 68. Aureliano Torres).
Trener: Gerardo Martino

Slovaška
je na tleh. Visoko leteče cilje reprezentance, ki jo je Slovenija v kvalifikacijah za SP obakrat premagala, je prekinil zelo solidni Paragvaj, ki je Slovake premagal z izidom 2:0.

Odločni Južnoameričani so tekmo začeli precej bolje kot Slovaki in si priigrali tudi dve priložnosti, poizkušala sta Barrios in Santa Cruz, čigar strel je Mucha odbil. Paragvajci so pritiskali, predvsem preko Barriosa in Valdeza. Zadetek, ki so ga dosegli, je bil povsem zaslužen - zabil je Vera. Slovake je prejeti zadetek predramil, paragvajskega vratarja sta malce zagrela Šestak in Vittek. Slovaki so bili premalo konkretni, četudi je zanje danes igrala predvsem zmaga, kajti čaka jih še Italija.

Drugi polčas se je začel precej bolj zaspano kot prvi, v prvih petnajstih minutah sta bila tako oba vratarja brez dela. Pravzaprav smo na prvo pravo priložnost čakali vse do 71. minute, ko je Santa Cruz našel Vero, vendar je odlični vezist zgrešil cilj. Ko je bilo to najbolj potrebno, je Paragvaj potrdil zmago. Zadel je Riveros in Paragvaju, ki ga v zadnjem krogu čaka še Nova Zelandija, zagotovil dragocene tri točke.

SP 2010 Slovaška Paragvaj Enrique Vera Jan Durica
(vir: Getty Images)

SP 2010 Slovaška Paragvaj Carlos Bonet Stanislav Šestak
(vir: Getty Images)

SP 2010 Slovaška Paragvaj ucas Barrios Jan Kozak
(vir: Getty Images)

SP 2010 Slovaška Paragvaj
(vir: Getty Images)


Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE