Uredništvo    10. september 2016
1. SNL, 8. krog

Koper skočil na drugo mesto

Koprčani so na izenačeni in trdi tekmi s težavami strli odpor Krškega, ki je padel šele sredi drugega polčasa po zadetku branilca Tonija Datkovića. Koper skočil tik pod vrh lestvice.
SORODNE NOVICE
Življenje na tarči
29.3.2017 | Slovenski nogomet
Uradno: Stojić je bivši
29.3.2017 | Slovenski nogomet
Olimpija še vedno lovi prvo
29.3.2017 | Slovenski nogomet
Stojić drugič zapušča Olimpijo...
28.3.2017 | Slovenski nogomet
Škrbić junak zmage Krškega
28.3.2017 | Slovenski nogomet
Mariborčani po zmago št. 500
28.3.2017 | Slovenski nogomet
Štadion: Bonifika v Kopru, Gledalcev: , Sodnik: Rade Obrenović
1 : 0
Koper: Vasja Simčič, Darnel Situ (od 23. Kevin Kokorović), Toni Datković, Jan Andrejašič, Gregor Sikošek, Joel Valencia (od 80. Park In-Hyeok), Jakov Biljan, Ruben Belima, Senijad Ibričić, Jaka Štromajer, Matej Pučko.
Trener: Igor Pamić
Krško: Marko Zalokar, Klemen Šturm, Damjan Vuklišević, Robert Pušaver, Marko Dušak, Luka Pavič (od 84. Tim Čeh), Žiga Jurečič, David Bučar, Dejan Vokić (od 62. Martin Kramarič), Jure Špiler (od 46. Damir Sadiković), Filip Dangubić.
Trener: Rok Zorko
(foto: FC Luka Koper)
Domača ekipa, ki se poleg igrišča bori tudi izven njega (dokazovanje dolga in neuspela prisilna poravnava), je že v prvi minuti današnjega obračuna zagrozila Krčanom. Nevaren je bil Štromajer, toda Zalokar je bil na mestu. Gostje so odgovorili s osmi minuti, preko Bučarja, nato pa se je dogajanje pred goloma umirila in novih priložnosti kar lep čas ni in ni bilo. V 21. minuti prvi strel, poizkušal je Dangubić, toda Simčič se je izkazal. Valencia je v 29. minuti želel presenetiti Zalokarja, a mu to ni uspelo. Krčani so do polčasa poizkušali še dvakrat, Bučar in Pušaver pa nista bila uspešna. 

Tudi drugi polčas je s priložnostjo odprl izkušeni Štromajer, ki je v 57. minuti, zadel gostujoči blok. Sadiković je deset minut pozneje zadel zunanji del mreže Kopra. Primorci so povedli v 71. minuti. Po kotu je bil na prvi vratnici spreten Datković in zadel za 1:0. Gostitelji minimalnega vodstva (v nadaljevanju je imel lepo priložnost še Ibričić, a se je Zalokar izkazal) niso več izpustili iz svojih rok in tako je ostalo pri zmagi Kopra. 
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE