Uredništvo    23. julij 2016
1. SNL, 2. krog

Štromajer iz klopi za zmago

Favorizirani Koprčani so se precej namučili z novincem v ligi Aluminijem ter ga strli šele sedem minut pred koncem tekme, ko je za zmago zadel rezervist Jaka Štromajer.
SORODNE NOVICE
Motivacija ni potrebna
27.4.2017 | Slovenski nogomet
Pričakujem zmago Olimpije
26.4.2017 | Slovenski nogomet
Javornik kot nekoč Rožman
25.4.2017 | Slovenski nogomet
Kaznovana Maribor in Gorica
25.4.2017 | Slovenski nogomet
Olimpija ni naprodaj
25.4.2017 | Slovenski nogomet
Zadnji večni derbi sodi Žnidar...
24.4.2017 | Slovenski nogomet
Štadion: Bonifika v Kopru, Gledalcev: 600, Sodnik: Miran Bukovec
1 : 0
Koper: Vasja Simčič, Toni Datković, Gregor Sikošek, Ivor Horvat, Šime Gregov, Leandro Nicolas Teijo, Ruben Belima (od 86. Jan Andrejašič), Joel Valencia (od 55. Matej Pučko), Marko Krivičić, Senijad Ibričić (od 65. Jaka Štromajer), Zlatan Muslimović.
Trener: Igor Pamić
Aluminij: Luka Janžekovič, Vedran Turkalj, Nemanja Jakšić, Josip Zeba, Anton Rogina, Dejan Krljanovič, Robert Kurež (od 79. Dejan Petrović), Matic Vrbanec, Lovro Bizjak, Toni Petrović (od 61. Nejc Brodnjak), Denis Vezjak.
Trener: Slobodan Grubor
(foto: SPS)
Nogometaši Kopra so na uvodni tekmi sezone nesrečno izgubili v Mariboru, priložnost za popravni izpit pa se jim je ponudila proti novincu v ligi Aluminiju, ki je v svoji doslej edini prvoligaški sezoni izgubil vse štiri obračune proti Koprčanom.

V vmesnem času je v Kopru zrasel tako rekoč nov klub, zanj pa na Obali očitno ni pravega zanimanja, saj si je uvodno tekmo Koprčanov ogledalo le dobrih 400 gledalcev. Ti so sicer videli zanimivo predstavo s številnimi priložnostmi, na koncu pa tudi zasluženo zmago gostiteljev, ki so tako "kompenzirali" poraz v Ljudskem vrtu.

Koper je prvič zapretil v deveti minuti, ko je veteran Zlatan Muslimović z desetih metrov nevarno meril, a premalo natančno za mladega vratarja gostov iz Kidričevega Luko Janžekovića. Sledila je priložnost edinega napadalca Aluminija Roberta Kureža, v 26. minuti pa je bil le za malo nenatančen Ruben Belima. Tik pred koncem polčasa so imeli gostje veliko sreče, saj sta po predložku iz kota tako Toni Datković kot Marko Krivičić zatresla okvir vrat.

Kmalu po začetku drugega polčasa je Muslimović z glavo meril mimo vrat Janžekovića, v 59. minuti pa je nekdanji reprezentant Bosne in Hercegovine z desetih metrov le za las zgrešil gol. Odrešilni zadetek je prišel sedem minut pred koncem rednega dela tekme, ko je po predložku Ivorja Horvata najvišje skočil rezervist Jaka Štromajer ter z glavo poskrbel za prvo koprsko zmago v letošnji sezoni.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE