Uredništvo    30. julij 2016
1. SNL, 3. krog

Debitant Mary prišel kot naročen

Izvrsten debitantski nastop novega napadalca Rudarja Johna Maryja je zaznamoval velenjsko zmago nad Koprom. Ta je na povprečnem obračunu pokazal premalo za kaj več kot tesen poraz (2:0).
SORODNE NOVICE
Življenje na tarči
29.3.2017 | Slovenski nogomet
Uradno: Stojić je bivši
29.3.2017 | Slovenski nogomet
Olimpija še vedno lovi prvo
29.3.2017 | Slovenski nogomet
Stojić drugič zapušča Olimpijo...
28.3.2017 | Slovenski nogomet
Škrbić junak zmage Krškega
28.3.2017 | Slovenski nogomet
Mariborčani po zmago št. 500
28.3.2017 | Slovenski nogomet
Štadion: Ob jezeru, Gledalcev: 500, Sodnik: Slavko Vinčič
2 : 0
Rudar: Borivoje Ristić, Darko Zec, David Kašnik, Mateo Mužek, Mitja Lotrič (od 55. Damjan Trifkovič), Klemen Bolha, Mario Babić, Stjepan Babić, Nikola Tolimir (od 84. Damir Grgić), Dominik Glavina (od 70. Bojan Vručina), John Mary.
Trener: Vanja Radinović
Koper: Vasja Simčič, Toni Datković, Gregor Sikošek, Ivor Horvat, Šime Gregov, Leandro Nicolas Teijo, Ruben Belima, Joel Valencia (od 66. Matej Pučko), Marko Krivičić, Senijad Ibričić (od 77. Noah-Joel Tshibamba), Zlatan Muslimović (od 56. Jaka Štromajer).
Trener: Igor Pamić
(foto: SPS)
Velenjčani so na tekmi tretjega kroga prišli do prve zmage v novi sezoni. Prvi posameznik obračuna s Koprom na štadionu Ob jezeru je bil novinec, Kamerunec John Mary, ki je v prvem nastopu dosegel kar dva zadetka še manj kot dva dni po potrjeni selitvi v vrste "knapov". Koprčani so v napadu pokazali premalo in imajo zdaj na kontu dva poraza.

Velenjčani so bili malce boljši v slabem prvem polčasu, kjer nobena od obeh ekip ni prevladovala v igri ali posesti. Poskušali so Dominik Glavina in dvakrat Mario Babić na eni strani ter Marko Krivičić in Leandro Teijo na drugi. V drugem polčasu so se prebudili tudi Primorci, ki pa v nevarne zaključke niso prihajali.

V 71. minuti je po dobrem odgovoru Rudarja David Kašnik po podaji iz kota zatresel prečko, Bojan Vručina pa v mrežo ni uspel pospraviti odpadka. Obračun se je morda usodno prelomil v 79. minuti, ko je bil po vsega nekaj trenutkih na zelenici izključen Joel Omari Tshibamba.

Gostitelji so številčno prednost izkoristili v 87. minuti, ko je za vodstvo po strelu z glavo poskrbel debitant Mary, ki ga je lepo našel Damjan Trifković. Tik pred koncem tekme sta imela Trifković in Mario Babić še dve novi priložnosti za domače, ki pa so končni izid spremenili v zadnjem napadu. Piko na i je pritisnil junak večera Mary.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE