Uredništvo    28. avgust 2016
1. SNL, 7. krog

Rudar zanesljivo do tretje zmage

Rudar iz Velenja je v gosteh zanesljivo s 3:0 premagal Aluminij ter se s tretjo zmago v letošnji sezoni zavihtel na peto mesto prvenstvene lestvice. John Mary že pri štirih zadetkih.
SORODNE NOVICE
Kirm se je vrnil v Domžale
19.10.2017 | Slovenski nogomet
Džuzdanovič prvič po skoraj dv...
19.10.2017 | Slovenski nogomet
Krka ohranja upanje za polfina...
18.10.2017 | Slovenski nogomet
Tri tekme prepovedi za branilc...
18.10.2017 | Slovenski nogomet
Kronaveter obžaluje svojo gest...
17.10.2017 | Slovenski nogomet
Obnova stare tribune bo!
16.10.2017 | Slovenski nogomet
Štadion: Športni park Aluminij, Gledalcev: 600, Sodnik: Mitja Žganec
0 : 3
Aluminij: Luka Janžekovič, Vedran Turkalj, Nemanja Jakšić, Josip Zeba, Žiga Škoflek, Milan Kocić, Dejan Krljanovič (od 76. Dejan Petrović), Anton Rogina (od 58. Lovro Cvek), Toni Petrović (od 59. Blaž Kramer), Lovro Bizjak, Matic Vrbanec.
Trener: Slobodan Grubor
Rudar: Borivoje Ristić, Mateo Mužek, Jean Claude Billong, Darko Zec, Senad Jahič, Stjepan Babić, Anže Pišek (od 78. Damir Grgić), Damjan Trifkovič, Mitja Lotrič (od 73. Sven Dodlek), Dominik Glavina (od 87. Nikola Tolimir), John Mary.
Trener: Marijan Pušnik
(foto: NK Rudar Velenje / Jurij Kodrun)
Rudar iz Velenja kaže dobro formo v gosteh, saj je dve od svojih treh dosedanjih zmag zabeležil na gostujočem terenu. Po odmevni zmagi v Ljubljani so varovanci Slobodana Krčmarevića zanesljivo s 3:0 premagali Aluminj iz Kidričevega ter se z novimi tremi točkami zavihteli na peto mesto prvenstvene lestvice.

Srečanje dveh ekip iz "soseščine" se je začelo brez kalkuliranja, saj sta si že v prvih petnajstih minutah obe ekipi priigrali več priložnosti za zadetek. V deveti minuti se je priložnost ponudila domačemu napadalcu Lovretu Bizjaku, a je njegov strel z glavo zletel mimo vrat. Sledila sta poskusa Darka Zeca in Johna Maryja, kmalu zatem pa je znova zapretil še Bizjak. Po priložnostih Milana Kocića in Matica Vrbanca je Rudar v 37. minuti dosegel prvi zadetek na tekmi, ki ga je dosegel Kamerunec John Mary.

Kmalu po začetku drugega dela igre je bil zmagovalec odločen. V drugi minuti nadaljevanja je vnovič zadel Mary, ki se je v začetku sezone izkazal za odlično okrepitev, saj je doslej na svoj račun vpisal že štiri prvenstvene zadetke. V 52. minuti je v polno zadel še nekdanji veliki prekmurski up Mitja Lotrič, Aluminij pa je do izteka srečanja le še neuspešno lovil častni zadetek, ki ga ob čvrsti velenjski obrambi - v letošnji sezoni so Velenjčani skupaj prejeli le sedem zadetkov - niso uspeli doseči.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE