Uredništvo    4. januar 2017
Srečko Katanec s t.i. B reprezentanco začel priprave

Fantje se lahko pokažejo

Srečko Katanec je "ligaško reprezentanco" zbral na Brdu pri Kranju. Njegova ideja je, da bi igralci iz slovenske lige na dveh prijateljskih tekmah dobili izkušnje, kakršnih sicer ne bi.
SORODNE NOVICE
V Rusiji z video sodniki
26.4.2017 | Mednarodni nogomet
Jopa ustvarjena brez barvanja
26.4.2017 | Mednarodni nogomet
Rajevac postal selektor Tajske
26.4.2017 | Mednarodni nogomet
Kaka tretje leto zapored najbo...
26.4.2017 | Mednarodni nogomet
Klassiker za finalno vstopnico
26.4.2017 | Mednarodni nogomet
Najboljša nocoj za finale
26.4.2017 | Mednarodni nogomet
(foto: SPS)
Slovenska B reprezentanca, ki je sestavljena iz nogometašev iz slovenske prve lige, se je zbrala na Brdu pri Kranju. Selektor Srečko Katanec bo z nogometaši že danes zvečer zapustil Slovenijo in se odpravil v Abu Dabi, kjer bo reprezentanca čez nekaj dni odigrala dve prijateljski tekmi. Nasprotnici bosta reprezentanci Finske in Savdske Arabije

Razlog, da se je Katanec odločil za tovrstno akcijo, se skriva v izkušnjah. Reprezentančnih namreč večina vpoklicanih še nima.

"Ponudila se je možnost, da organiziramo tako mini-turnejo, da damo fantom priložnost, ki je običajno ne bi dobili. Tu se lahko pokažejo. Nikjer ne piše, da kdo, ki je danes tu, ne bo z nami tudi marca. V nogometu se marsikaj dogaja, so poškodbe, bolezni, kartoni ... Če se bodo fantje pokazali v najboljši luči, potem bodo prišli tudi na naslednje akcije.

Na akcijah, ki bodo prišle zatem, bodo verjetno le dva, trije treningi, zato morajo igralci zdaj pokazati svojo inteligenco, koliko so se pripravljeni prilagajati ... Na dveh treh, treningih namreč nimaš možnosti nadomestiti let in let pomanjkanja igranja na najvišji ravni.
"

Rezultatskih ciljev
za to akcijo Katanec nima.

"Mi bomo imeli svoj načrt, kako igrati. Kakšni bosta Savdska Arabija in Finska, me na koncu koncev niti ne zanima. Rezultatsko gledano si za to turnejo nisem postavil nobenih ciljev. Veste, kaj mislim o tem. To so prijateljske tekme, ki niso podobne pravim tekmam. Konec koncev menjamo po šest igralcev, česar se na pravih tekmah ne počne. Vidim pa lahko veliko. Na treningih vidim, kako se fantje razumejo, kdo je prilagodljiv, kakšni so karakterno ... Da se veliko povleči iz tega."

- Vpoklicani nogometaši (Maribor selektorju ni dal na razpolago svojih igralcev):

 Matic Kotnik (Celje), Grega Sorčan (Gorica), Rok Vodišek (Olimpija), Jure Balkovec (Domžale), Matija Boben (Gorica), Miha Blažič (Domžale), Antonio Delamea Mlinar (Olimpija), Denis Klinar (Olimpija), Gaber Dobrovoljc (Domžale), Gregor Sikošek (Koper), Matija Širok (Domžale), Sandi Arčon (ND Gorica), Martin Kramarič (Krško), Rok Kronaveter (Olimpija), Žan Majer (Domžale), Jure Matjašič (Domžale), Amedej Vetrih (Domžale), Miha Zajc (Olimpija), Elvis Bratanović (Domžale), Mitja Lotrič (Rudar), Matej Podlogar (Celje), Matej Pučko (Koper), Slobodan Vuk (Domžale).


Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE