Uredništvo    16. maj 2017
Nogometna zveza Slovenija ima novega generalnega sekretarja

Zavrla bo nasledil Vavpetič

Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je po koncu mandata Aleša Zavrla na mesto generalnega sekretarja zveze imenoval 45-letnega Ljubljančana Marka Vavpetiča.
SORODNE NOVICE
Končno primerno slovo velikana
12.6.2017 | Slovenski nogomet
Iskanje novega Novagola
12.6.2017 | Slovenski nogomet
Prvi sem se normalno poslovil
11.6.2017 | Slovenski nogomet
Slovenija: Kako so igrali
11.6.2017 | Slovenski nogomet
Ni lahko soigralca pospremiti ...
11.6.2017 | Slovenski nogomet
Katanec okrcal Olimpijo
11.6.2017 | Slovenski nogomet
(foto: nzs.si)
Izvršni odbor NZS je imenoval novega generalnega sekretarja zveze, ki bo na tem mestu nasledil Aleša Zavrla. Po Zavrlovem "premiku" na evropsko nogometno zvezo bo pomembno funkcijo prevzel širši javnosti manj znani diplomirani ekonomist Marko Vavpetič, ki v nogomet vstopa iz gospodarstva, saj se je pred prihodom na NZS ukvarjal z investicijskimi skladi, poslovnim in finančnim svetovanjem ter upravljanjem družb in naložb.

"Znanje, ki ga je novoimenovani pridobil v dobrih dvajsetih letih poslovnega delovanja, bo uspešno uporabljal in prenesel na nogometno področje. Nogomet je v zadnjih desetletjih iz športne igre prerasel v globalno gospodarsko dejavnost, s tem pa se je delovanje z nogometnih igrišč razširilo tudi na finančno in strateško upravljanje, kar bo poleg vodenja zveze tudi osnovna naloga generalnega sekretarja.,"
so zapisali na spletni strani NZS.

Vavpetič je sicer mladost preživel pri Svobodi iz Viča, pri kateri se je prebil do članske ekipe in v sezoni 1991/92 tudi zaigral v krstni sezoni prve slovenske lige. Na povabilo pokojnega dr. Branka Elsnerja in Aleša Zavrla je sodeloval pri začetkih Otroške nogometne šole Ljubljana, kjer je deloval v odboru za finance.

Do Vavpetičevega nastopa na položaj generalnega sekretarja bo NZS v vlogi vršilca dolžnosti generalnega sekretarja NZS, vodil Matjaž Jaklič.

Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE