Uredništvo    10. januar 2017
Številne kritike na račun odsotnosti nogometašev Barcelone

Messi me je razočaral

Legendarni Diego Maradona je bil eden številnih kritkov odločitve Barcelone, da svojih igralcev ne pusti na gala prireditev v Zurich. Zelo kritične so tudi legende Reala iz Madrida.
SORODNE NOVICE
Cristiano Ronaldo se je odloči...
24.11.2017 | Evropske lige
Xavi: Goretzka je pravi za Bar...
23.11.2017 | Evropske lige
Zapor je finančno izčrpal Sand...
23.11.2017 | Evropske lige
Torino se je z ovacijami poklo...
23.11.2017 | Evropske lige
Valverde: Lionel Messi na klop...
23.11.2017 | Evropske lige
Ter Stegen je najboljši na sve...
23.11.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Barcelona je le nekaj ur pred gala prireditvijo v Zurichu sporočila, da njenih igralcev zaradi prihajajočih obveznosti v kraljevem pokalu, v katerem Katalonci lovijo zaostanek proti Athleticu, ne bo. Barcelona je s tem FIFA spravila v precej neroden položaj, saj je eden od njenih igralcev, Lionel Messi, kandidiral za nagrado za najboljšega igralca leta, kar štirje njeni člani - poleg Messija še Gerard Pique, Luis Suarez in Andres Iniesta - pa so bili imenovani v najboljšo svetovno enajsterico leta.

Nogometni svet je obsodil potezo Barcelone, ki jo predvsem v taboru njenega velikega tekmeca Reala iz Madrida razumejo kot izraz nespoštovanja, ker naj bi bilo že zdavnaj pred izborom jasno, da bo prestižno nagrado osvojil Cristiano Ronaldo. Nad potezo Barcelone in s tem svojega rojaka Lionela Messija je bil razočaran tudi legendarni Diego Armando Maradona.

"Razočaran sem nad Messijem. Izza televizijskega sprejmnika se doma ne moreš boriti proti nikomur. Boriš se lahko tukaj. Ne vem, zakaj se Leo in Barcelona nista udeležila tako pomembnega dogodka. Imajo svoje prioritete in kot kaže je bila prioriteta, da Messija ni tukaj. Mislim, da bi se tukaj lahko veliko bolje borili kot doma v Barceloni," je povedal Maradona, ki je včeraj Claudiu Ranieriju vročil nagrado za najboljšega trenerja leta.

Legendarna člana Reala iz Madrida, Roberto Carlos in Michel Salgado, sta bila še bolj kritična na račun Barcelonine ignorance.

"Real Madrid je trenutno najboljša ekipa na svetu in morda je to vplivalo na odločitev Barceloninih igralcev. Barcelona je storila napako, ker svojih igralcev ni poslala na prireditev. Vem, da je imel klub težave s FIFA, vendar pa se mora Barcelona zavedati, da se FIFA spreminja. Takšnega obnašanja ne pričakuješ od enega največjih klubov na svetu," je povedal Salgado, Roberto Carlos pa je Lionela Messija opozoril na to, da se je Cristiano Ronaldo v prejšnjih letih udeleževal prireditve, čeprav je bilo prav tako že predčasno bolj ali manj znano, da bo zmagal Messi.

"Cristiano je spoznal pomen tega dogodka in mislim, da bi se tudi Leo tega moral pričeti zavedati. To se mora spremeniti. Real Madrid ima ta teden prav tako na sporedu tekmo, a so bili njegovi igralci kljub temu tukaj v Zurichu. Obveze obeh klubov so enake. Razočaran sem, ker Messija in ostalih ni bilo tukaj. Vsi smo si želeli videti Messija, ostale igralce Barcelone, trenerja ... To je nagrada FIFA. FIFA je najvišja avtoriteta v nogometu. Zaradi tega bi tukaj morali biti prisotni vsi. " je povedal legendarni Brazilec.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 31
<< < | 1 | 2 | 3 | 4 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
Messiniesta 12.1.2017, 07:52 Prijavi komentar
nimam problemov s tem, ti jih mas pa z marsicem
Messiniesta 11.1.2017, 20:36 Prijavi komentar
kr neki
Messiniesta 11.1.2017, 18:34 Prijavi komentar
Maradona pa ocitno ne dojame, da ne igrajo na isti dan, niti da Barca lovi zaostanek.
Messiniesta 11.1.2017, 18:28 Prijavi komentar
aja iz avt linije se je drl skupaj z selektorjem
Messiniesta 11.1.2017, 18:27 Prijavi komentar
C.J. kaj pa je dokazal v reprezentanci?
KDoG23 11.1.2017, 13:13 Prijavi komentar
C.J. po čem je že Ronaldo svetlobna leta pred Messijem? A to s kakšno razlago podkrepiš ali pa preprosto napiši da je to zgolj tvoje mnenje...V vsakem primeru bomo bolj zadovoljni kot s spodnjim "prcanjem"....
F.C.B. 10.1.2017, 17:13 Prijavi komentar
BogNogometa#8 če kdo potem bi lahko ravno ti razumel. Si namreč v zadnjih letih toliko prejokal, da si verjetno pri Palomi kupec desetletja :D
BogNogometa#8 10.1.2017, 17:02 Prijavi komentar
solze, solze tečejo po licih katalončkov haha
F.C.B. 10.1.2017, 14:29 Prijavi komentar
sun1988 ni bilo nobene prepovedi. Ekipa ima jutri doma tekmo proti Athleticu. Sicer pa so tam bili predstavniki Barcelone, le igralcev ni bilo. Sicer pa da bi bilo obratno mislil, da tudi igralcev Reala nebi bilo na podelitvi :)
aloalo 10.1.2017, 14:14 Prijavi komentar
gnoji
<< < | 1 | 2 | 3 | 4 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE