Klemen Kos   28. avgust 2015
Kevin Kampl na zbor reprezentance prihaja kot član Bayerja iz Leverkusna

Kampl je rešil sezono

KOMENTAR: Kevin Kampl je danes storil to, kar mu je bilo usojeno storiti že januarja. S prestopom v Bayer iz Leverkusna bo njegova kariera znova dobila nov močan zalet.
SORODNE NOVICE
Navijaški sredinec tekmam ob p...
19.2.2019 | Evropske lige
Bundesliga: Prednost Dortmunda...
18.2.2019 | Evropske lige
Bayern v Liverpool brez dveh i...
18.2.2019 | Evropske lige
V Iranu cenzurirali tekmo Baye...
17.2.2019 | Evropske lige
Bezjak z dvema goloma prepreči...
17.2.2019 | Slovenski nogomet
Pizarrov gol za zgodovino Bund...
17.2.2019 | Evropske lige
(foto: SPS)
Težko bi bilo obsojati Kevina Kampla, ker je januarja med ponudbama Leverkusna in Dortmunda sprejel slednjo. S prestopom v Dortmund je uresničil svoje življenjske sanje, okusil utrip igranja v velikem evropskem klubu in nenazadnje, hote,  nase prevzel veliko breme, saj je jasno, da bo kot nogometaš Dortmunda vedno deležen večjega drobnogleda javnosti kot nogometaš Leverkusna. Kljub temu okoliščine odhoda v Dortmund niso bile idealne. Prišel je v zagrenjen klub, osupel nad lastnim neuspehom in ki je v njem iskal instant rešitelja oziroma še prej igralca, ki bi moralno razbitemu moštvu vnesel nekaj prepotrebne dinamike.

Kampl Dortmunda ne zapušča z repom med nogama, saj je igral premalo, da bi tako on kot Dortmund kdajkoli izvedela, kaj sta z razhodom sploh izgubila. Odgovora na vprašanje, ali Dortmund in postati zvezda v velikem evropskem klubu Kamplu nista bila usojena, ne bomo nikoli izvedeli. V Dortmundu bi verjetno tudi letos dobil dovolj igralnih minut, verjetno pa je tudi to, da bo kateri od zvezdnikov prve enajsterice (Reus, Mktarijan ..) nekoč sledil vzoru predhodnikov in prestopil v večji oziroma bogatejši klub. V Kamplovem primeru bi se lahko zgodilo karkoli, a vseeno je veliko bolj razveseljujoče spoznanje, da se je odločal ukrepati tukaj in zdaj. V nogometu se čakanje na priložnosti v prihodnosti največkrat končajo z zelo grenkim priokusom.

Kamplova realnost, sedanjost in prihodnost je zdaj Bayer Leverkusen. Razlogov "pro", zakaj je prestop v Leverkusen odlična izbira, ne primanjkuje: pozna klub, njegovo mentaliteto in ustroj, pozna trenerja in prihaja v moštvo, kjer je konkurenca nekoliko bolj "obvladljiva" kot je bila pri Dortmundu. Pod taktirko Rogerja Schimdta se je razvil v nogometaša, ki ne izstopa zgolj po svojem znanju in ostalih vrlinah, temveč tudi v nogometaša liderskih kapacitet. V takšni vlogi ga čakamo tudi v slovenski reprezentanci, kjer je sicer zametke liderja nove generacije že nakazal, a si zares te vloge še ni povsem izboril.

V vsakem primeru je Kamplov prestop v Leverkusen s slovenskega zornega vidika dobra novica: pred ključnimi tekmami v kvalifikacijah je dobil velik zagon, najbrž pa je z odhodom iz Dortmunda tudi rešil sezono, v kateri mu je grozilo to, česar se sam najbolj boji – da bi bil zgolj obroben igralec.
 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 6
Starejši naprej | Novejši naprej
Kauko 28.8.2015, 19:21 Prijavi komentar
Pa dobro, ne pretiravajte s takimi komentarji... Mu privoščim da se najde v Bayerju.
LEGEND50 28.8.2015, 16:16 Prijavi komentar
realno gledano je Borussija res prevelik zalogaj za bilokaterega slovenskega nogometaša ... mogoče realno gledano idino Jan Oblak in Samir Handanovič bi lahko tam "igrala" oz bila v ospredju, ostali nimajo tam kaj za iskat oz lahko pobirajo le droptinice ... Leverkusen pa je kr dobra in realna opcija za nogometaša kova Kampl, čeprau mu tudi v Leverkusnu ne bo nič "šenkanega" ... je pa tudi res to, da če so v SLO reprezentanci igralci, ki so v japonski drugi ligi, pa v japonski ligi rezerve, in tudi z cipa, pa ostelih nogometnih ne preveč razvitih držav, potem bi tud KAmpl komot lahko brez skrbi bil, tud če bi bil večna rezerva pri BVB ... dokler bojo v reprezentanci Kirm, Ljubljankič, Rotnam, Stevanovič , in taki... nihče nebo jemo resno slo reprezentance ...
Pasulj 28.8.2015, 16:01 Prijavi komentar
Absolutno pravilna poteza !!!!!! Veliko uspehov in SREČNO Kevin !!!!!!!!
homc666 28.8.2015, 14:50 Prijavi komentar
ajde kampl razturi jih zdj pol te odkupijo čez par 2-3 leta pa v bayern in fakiča vsem tem ki kupujejo igralce da pol sedijo zato ker majo drugi tok večjo plačo in večji transfer fee.
tomjaz 28.8.2015, 13:53 Prijavi komentar
Smid in Kampl spet zružila moči, to je odlično za Kevina.
LI1 28.8.2015, 12:56 Prijavi komentar
Vsekakor mislim da je Bayer odličen za Kevina. Prišel je v Borussio ko je prišlo do sprememb in pozimi ter se je težko privadil... Res je da je mel priložnosti in jih pač ni dovolj izkoristil. Ampak zakaj bi mogo zdaj igrat za nek WC klub? Igral bo v klubu ki spada med najbolše v nemčiji.. Kevin je pokazal da nikoli nesmeš obupat in da moreš naret včasih par korakov nazaj da prideš nazaj na "zemljevid" uglednih klubov. Upam da mu v Bayeru uspe in bo tak tudi ostal.
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE