Uredništvo    18. julij 2017
Športni direktor Bayerja o statusu ključnih členov moštva

S Kamplom ni težav

Športni direktor Bayerja iz Leverkusna trdi, da se status Kevina Kampla ne glede na propadel prestop v kitajski Beijing nikakor ne bo spremenil. Namignil je na slovo Javierja Hernandeza.
SORODNE NOVICE
Aubameyang izpadel iz kadra Do...
18.1.2018 | Evropske lige
Wenger ne spoštuje Dortmunda, ...
18.1.2018 | Evropske lige
Cena za Aubameyanga je 70 mili...
18.1.2018 | Evropske lige
Dortmund bi obrambo dopolnil s...
17.1.2018 | Evropske lige
Dortmund od Basla kupil Akanji...
15.1.2018 | Evropske lige
Prihodnjo sezono bo trener Bay...
14.1.2018 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Bayer iz Leverkusna bo moral po porazni sezoni, v kateri je krepko zaostal za evropskimi tekmovanji, temeljito prevetriti svoje moštvo. Največ težav bodo imeli v klubu z zadrževanjem najboljših igralcev, saj bodo v trenutnih okoliščinah težko zadržali tiste, ki želijo narediti korak naprej. Tako sta se že poslovila Turka Omer Toprak in Hakan Calhanoglu, pri čemer je prvi prestopil v Borussio iz Dortmunda, drugi pa v italijanski Milan.

Bayer ima v svojih vrstah še nekaj igralcev, za katere na trgu vlada veliko zanimanja. Med takšnimi je bil tudi slovenski reprezentant Kevin Kampl, ki je bil nedavno na pragu prestopa v kitajski Beijing Guoan, kamor ga je vabil njegov "karierni" trener Roger Schmidt. Prestop se je na koncu izjalovil, športni direktor kluba Rudi Voller pa trdi, da spodletel prestop ne bo vplival na Kamplov status v moštvu.

"Kampl ni nikakršen problem. Kevina spoštujemo, je vrhunski igralec in ekipi je vedno dal to, kar smo od njega pričakovali. To bo počel tudi v prihodnje," je za Frankfurter Allgemeine Zeitung povedal Voller.

Kampl bo najverjetneje še naprej član farmacevtov, to pa ne velja za mehiškega golgeterja Javierja Hernandeza, ki bi po Vollerjevih besedah lahko odšel.

"Zanj vlada veliko zanimanja, kar me ne čudi, saj je zelo kakovosten igralec. Prejeli smo veliko povpraševanj. Malce še lahko počakamo. Morda se bo kaj zgodilo kasneje," je povedal Voller, ki pa je kategorično zanikal govorice, da bi klub lahko zapustil tudi vratar Bernd Leno, ki se je znašel na radarju italijanskega Napolija.

"Leno je nedvomno vratarska številka dve v Nemčiji. Napoli je povpraševal po njem, bili smo v stiku, vendar pa je bilo naše stališče ves čas kristalno jasno: odpade."


Leverkusen je pred dnevi najavil tudi prvi odmevnejši prihod in sicer je novi član ene najboljših nemških ekip zadnjih let postal dolgoletni član Dortmunda Sven Bender, ki bo v svojem novem klubu zaigral skupaj s svojim bratom dvojčkom Larsom.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE