Uredništvo    23. junij 2018
Mladi Slovenec o sanjskem prestopu

Gončarenko: Bijol je odličen v dvobojih

Trener ruskega velikana CSKA iz Moskve Viktor Gončarenko je pojasnil razloge, zakaj je moskovski velikan sklenil dolgoročno pogodbo z nadarjenim slovenskim vezistom Jako Bijolom.
SORODNE NOVICE
1. SNL: Mura prihaja v Ljudski...
23.2.2019 | Slovenski nogomet
Navijači so podprli nogometaše...
23.2.2019 | Slovenski nogomet
Vombergar mukoma čez zdravnišk...
22.2.2019 | Slovenski nogomet
Domžale pripeljale Partizanove...
22.2.2019 | Slovenski nogomet
Šele zdaj je uradno: Vombergar...
22.2.2019 | Slovenski nogomet
Olimpija se podaja na zelo neg...
22.2.2019 | Slovenski nogomet
(foto: uradna spletna stran kluba)
Pred skoraj dvajsetimi leti je slovenski nogomet osupnila novica, da napadalec Mure Goran Gutalj zapušča Prekmurje in se seli v sloviti CSKA iz Moskve. Novica je bila tedaj šokantna, saj je Gutalj, sicer nogometaš srbskega rodu, preskočil nekaj stopnic hkrati, včeraj pa je podoben podvig uspel 19-letnemu Jaki Bijolu, ki je prestopil v CSKA, ki je danes v Evropi še veliko bolj mogočen in spoštovan kot je bil pred dvema desetletjema.

Komaj 19-letni Korošec je s CSKA podpisal petletno pogodbo, v novi sezoni bo s svojim novim klubom  nastopil v skupinskem delu lige prvakov, njegova soigralca pa bosta denimo tudi velika zvezdnika ruske reprezentance Alan Dzagojev in Aleksander Golovin. Prvo vprašanje se ponuja samo od sebe: zakaj se je CSKA odločil v svoje vrste pripeljati mladega Slovenca, ki je v prvi slovenski ligi odigral zgolj eno sezono?

“Bijol je zelo močan igralec, ki še posebej izstopa v dvobojih. Ima zelo dobro kratko in srednje dolgo podajo. V prihodnosti bomo ugotovili, ali je zanj bolje, če napada z globine ali pa igra bližje obrambni vrsti. V vsakem primeru ima zelo dobre atribute in to je najbolj pomembno,” je povedal trener CSKA Viktor Gončarenko.

Bijol se je že spoznal s svojimi novimi soigralci, saj se je v Avstriji priključil pripravam CSKA pred pričetkom nove sezone.

“Zelo sem vesel, ker sem postal član kluba s takšno tradicijo. Veliko sem slišal o CSKA in tudi videl sem že veliko tekem mojega novega kluba. Veliko večino igralcev že poznam,”
je za klubsko spletno stran povedal Bijol, in predstavil še svojo nogometno “poreklo”.

“Moj primarni položaj je defenzivni vezist in večina mojih nogometnih lastnosti je defenzivnega značaja. Komaj že čakam, da se spoznam z vsemi fanti in pričnem trenirati s svojo novo ekipo,” je povedal Bijol, ki se je pred prihodom v Velenje nogometno izklesal pri ljubljanskem Bravu.
 
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE