Uredništvo    1. oktober 2017
Antonio Conte želi, da je Eden Hazard še bolj odločilen

Hazard mora izkoristiti božji talent

Trener Chelseaja Antonio Conte talent Edena Hazarda jemlje kot osebni izziv, saj želi "božji talent" sijajnega Belgica izkoristiti do najvišje možne ravni.
SORODNE NOVICE
Rekordni Guardiola tretjič zap...
15.12.2017 | Evropske lige
Silva zdaj ve, da je zvezda
15.12.2017 | Evropske lige
Zdi se, da se konec bliža
15.12.2017 | Evropske lige
Kahn: Moral bi v United
15.12.2017 | Evropske lige
Sturridge je všeč Valencii
15.12.2017 | Evropske lige
Özil prej v United kot v Barco
15.12.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Belgijec Eden Hazard se je pred leti že močno približal ozki eliti največjih nogometnih asov sveta, nato je sledil hud in še danes komaj razumljiv padec, v zadnjih dveh sezonah pa 26-letni krilni napadalec Chelseaja znova dokazuje, zakaj velja za enega najbolj vznemirljivih nogometašev v angleški Premier League. Po sijajni predstavi v Madridu, kjer je Chelsea z 2:1 premagal Atletico, je trener Blues Antonio Conte Hazardu letvico dvignil še za eno stopnjo višje.

"Eden na vsaki tekmi najde trenutek, ko je mož odločitve. Včasih z golom, včasih z asistenco. To pri njem naravnost obožujem in od njega tudi zahtevam, saj igralec njegovega talenta to mora početi ves čas. Če ti bog podari takšen talent, ga moraš izkoristiti. Moja naloga je, da iz njega izvlečem najboljše kar zna in premore na vsaki tekmi,"
je povedal Conte, ki je nato razložil, kaj Hazardu še manjka, da postane eden največjih.

"Včasih doseže zadetek in je zaradi tega zadovoljen, zato v naslednji situaciji že raje asistira kot da bi zadel dvakrat. Pri Ronaldu vidim, da ko doseže zadetek, takoj hoče še drugega, tretjega, četrtega. Enako je pri Messiju. Eden lahko napreduje. Ne gre za sebičnost. Ne maram sebičnih igralcev. Rad imam igralce, ki najprej razmišljajo o ekipi, šele potem o sebi. Eden ni sebičen. Zelo rad igra nogomet. Zelo mi je všeč njegovo obnašanje, rad pa bi, da to ponavlja vsako tekmo in da skuša vselej biti mož odločitve."

Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE