Uredništvo    10. januar 2019
Alvaro Morata je dobil novega resnega snubca

Nov španski snubec za Morato

Napadalec Chelseaja Alvaro Morata je v Španiji dobil novega snubca, ki bo imel v pogovorih s Chelsejem več manevrskega prostora kot Sevilla. Prestop je odvisen tudi od tega, če bo Chelsea našel zamenjavo zanj.
SORODNE NOVICE
Kraljevi pokal: Konec za Atlet...
16.1.2019 | Evropske lige
Xavi Barceloni predlaga perfek...
16.1.2019 | Evropske lige
Najboljši strelec lige Europa ...
16.1.2019 | Evropske lige
La Liga beleži vse boljšo gled...
16.1.2019 | Evropske lige
Valverde že ve, koga bo trenir...
16.1.2019 | Evropske lige
Atletico mora narediti prostor...
16.1.2019 | Evropske lige
(foto: uradna spletna stran kluba)
Poročali smo že, da je napadalec Chelseaja Alvaro Morata na seznamu želja španske Seville, vendar pa posel spremlja veliko težav, ki so povezane predvsem z ekonomskimi limiti španskega kluba, ki ne želi pristati na to, da bi za posodo do izteka letošnje sezone Chelseaju plačal nadomestilo, hkrati pa nase prevzel še popolno breme plačevanja Moratine plače, ki po vseh obdavčitvah znaša kar sedem milijonov evrov na leto.

Angleški časnik Independant trdi, da Sevilla sicer še ostaja v igri in išče poti, kako izpeljati posel s Chelsejem, vmes pa se je v boj za Morato zelo resno vključil tudi eden največjih španskih klubov Atletico iz Madrida, ki ima v letošnji sezoni precej težav s formo svojih napadalcev. Španski mediji poročajo, da Atletico ne Portugalca Gelsona Martinsa ne Hrvata Nikole Kalinića ne bi zadrževal v primeru, da bi zanju prejeli zadovoljivi ponudbi, športni direktor Madridčanov Andrea Berta pa naj bi po poročanju omenjenega časnika že odpotoval v London, kjer naj bi  se do konca tedna s predstavniki Chelseaja pogovoril o Morati. Atletico si Morato tako kot Sevilla želi izposoditi do izteka sezone, za razliko od Seville pa se je Atletico pripravljen tudi resno pogovarjati o morebitnem dokončnem prestopu. Atletico ne bi imel težav z Moratino plačo, tudi sicer pa ima s Chelseajem že precej pogajalskih izkušenj, saj sta se iz Londona v Madrid neposredno preselila že dva napadalca in sicer Fernando Torres in Diego Costa. Mimogrede, Alvaro Morato je svoje prve nogometne korake opravil prav pri Atleticu, pri katerem je igral med svojim 13. in 15. letom starosti.

Pri Chelseaju so se pripravljeni odpovedati Morati, a tudi ne za vsako ceno. Chelsea ga je namreč pripravljen spustiti le v primeru, če bo našel primerno zamenjavo, le-to pa naj bi v klubu identificirali v napadalcu Bournemoutha Callumu Wilsonu, za katerega pa naj bi njegov klub zahteval naravnost astronomskih 50 milijonov funtov odškodnine.
 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 1
Starejši naprej | Novejši naprej
Matech 10.1.2019, 12:21 Prijavi komentar
Tale zna samo v črno-belem dresu igrati..
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE