Uredništvo    18. oktober 2016
David Luiz o svojih motivih za povratek v London

Prišel sem po naslov prvaka

Brazilski branilec David Luiz trdi, da se je v Chelsea vrnil predvsem zato, ker želi z londonskim velikanom še enkrat več osvojiti naslov angleškega prvaka.
SORODNE NOVICE
City zmagal že 14. zapovrstjo ...
10.12.2017 | Evropske lige
City je gospodar Manchestra in...
10.12.2017 | Evropske lige
Conte: Govoriti o naslovu je m...
10.12.2017 | Evropske lige
Defoe v slogu Van Bastna in Os...
10.12.2017 | Evropske lige
Če ne marate Manchester Cityja...
10.12.2017 | Evropske lige
Mourinho: Malo vetra in igralc...
9.12.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Povratek Davida Luiza v Chelsea je bilo eno največjih presenečenj poletnega prestopnega roka, saj se vse do zadnjega dne o tej možnosti ne na Otoku ne v Franciji ni govorilo. Prav tako je bilo znano, da je imel trener Chelseaja Antonio Conte druge prioritete v osrčju obrambne vrste, za Luiza pa se je odločil šele po tem, ko je Chelsea obupal nad idejo, da bi v svoje vrste zvabil Khalilouja Koulibalyja iz Napolija oziroma Alessia Romagnolija iz Milana.

Luiz je v intervjuju za Chelseajevo uradno revijo pojasnil razloge za povratek v klub, v katerem je požel nekaj velikih uspehov.

"Zelo sem pogrešal Chelsea. Tukaj sem bil vselej  zelo srečen. Tudi v Parizu sem bil srečen. Osvajal sem lovorike, živel čudovito življenje, vendar pa se dobro poznam in zato vem, da vselej potrebujem nove izzive. Eden od razlogov je bil, da zelo dobro poznam angleško prvenstvo, vendar pa nikoli nisem osvojil naslova prvaka. To je eden mojih največjih športnih ciljev."

Luiz je izrazil posebno navdušenje, ker se bo za naslov prvaka potegoval s svojim dobrim prijateljem Diegom Costo.

"Diego mi je všeč, ker nikoli ne pozabi svojih korenin. Zato se vedno bori zase in za svojo ekipo. Nikoli se ne preda. Danes igra za enega najboljših klubov na svetu, igra na najboljših stadionih sveta in sodi med najboljše napadalce na svetu. Vendar pa obenem nikoli ne pozabi, da je za manjše ekipe igral v drugi ali tretji ligi, da je igral na slabih igriščih in na grdih stadionih. Nikoli ne pozab iz kje prihaja v Braziliji."


"Rad imam takšne ljudi, saj takšni resnično dajejo vse od sebe. Obožujem njegov slog igre in veseli me, da je danes moj soigralec, saj je proti njemu zelo težko igrati. Bolje ga je imeti ob sebi. Branilcem ob njem nikoli ni lahko."
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 1
Starejši naprej | Novejši naprej
katonka 19.10.2016, 10:56 Prijavi komentar
Koga briga po kaj si ti prišel. Odkar sta z Thiago Silvo pokasirala 7 komadov od Nemcev sta mi naravnost smešna obrambna igrača i ne bi jih dirao ni štapičem...
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE