Uredništvo    7. oktober 2017
Carlo Ancelotti se je razgovoril o Bayernu in še čem

Azzurrov zaenkrat še ne bi

Nekaj ur preden so v Münchnu za naslednika Carla Ancelottija potrdili Juppa Heynckesa, je italijanski trener spregovoril o münchenskem neuspehu in možnosti vodenja Italije.
SORODNE NOVICE
Sevilla še stiska Barcelono za...
23.1.2018 | Evropske lige
Čeferin: Agent je lahko morile...
23.1.2018 | Mednarodni nogomet
La Liga: Malaga zamuja vse vla...
22.1.2018 | Evropske lige
Naldo izenačil legendarnega Ze...
22.1.2018 | Evropske lige
HSV že ima novega trenerja
22.1.2018 | Evropske lige
Trajkovski odslej za Puskas Ac...
22.1.2018 | Mednarodni nogomet
(foto: Getty Images)
Za knjigo Mirni vodja je Carlo Ancelotti v petek dobil literarno nagrado Antonia Ghirellija, izkušeni trener pa je tik pred uradno potrditvijo povratka Juppa Heynckesa na klop Bayerna v nekoč domačem Torinu spregovoril o številnih aktualnih temah in tudi možnosti, da pred odhodom v pokoj prvič prevzame domačo izbrano vrsto Italije.

"V 22 letih nikoli nisem imel težav z medsebojnimi odnosi. Jaz le izbiram in želim si, da bi se inteligentno razumeli, želim pa si tudi, da imam za seboj klub, ki to podpira. Me pa je (po odhodu iz Bayerna, op. a.) pomirila solidarnost kolegov," priznava Ancelotti, ki je moral Bavarsko zapustiti po slabem začetku svoje druge sezone. V prvi je osvojil nov državni naslov in mu dodal še dva superpokala.

"Sem bi prišel tudi, če me Bayern ne bi odpustil (smeh)," je občinstvu v Torinu povedal Ancelotti. "Mirnost je moj slog, imel sem mirne učitelje: učiteljico v šoli, očeta, (Nielsa) Liedholma. V Madridu so me obtoževali, da sem imel preveč blag odnos z igralci, v Münchnu pa, da ga sploh nisem imel ... Kaj je res? Ne želim se meniti z igralci, želim se meniti z osebami. To je drugače."

Prihodnost Ancelott vidi v klubskem nogometu, ne izključuje pa, da bi nekoč preizkusil tudi vedno vroči stolček italijanske reprezentance.

"Vesel sem, da sem tu in govorim italijansko (v Nemčiji so ga kritizirali, da ni dovolj dobro govoril nemško, op. a.). Šel bom na počitnice do junija, zelo bom užival. In spremljal bom nogomet, gotovo. Nisem utrujen, raje gledam filme in se sprehajam, lepo je, ko reči spremljaš navzven," še pravi 58-letni Ancelotti.

"Reprezentanca Italije? Raje treniram klube. Tako bo, dokler bom vse dni želel biti na igrišču. Ko temu ne bo več tako, potem bi lahko sprejel ponudbo reprezentance, če me bodo želeli."
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 3
Starejši naprej | Novejši naprej
BaYny bLufF 8.10.2017, 10:54 Prijavi komentar
Carloja je malo povozil čas...
Who? 8.10.2017, 00:25 Prijavi komentar
Don Carlo, legenda
Dinho8O 7.10.2017, 13:24 Prijavi komentar
Haha kralj :)
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE