Uredništvo    10. oktober 2017
Karl-Heinz Rummenigge bi kaznoval kršitelje FFP

Čeferin in UEFA morata kaznovati!

Prvi človek Bayerna Karl-Heinz Rummenigge zaupa Aleksandru Čeferinu in UEFA, vendar želi, da evropska krovna nogometna organizacija ostro kaznuje tiste klube, ki kršijo pravila finančnega fair playa.
SORODNE NOVICE
Naldo izenačil legendarnega Ze...
22.1.2018 | Evropske lige
HSV že ima novega trenerja
22.1.2018 | Evropske lige
Muller: Bil je že čas za stoti...
22.1.2018 | Evropske lige
Lewy postavil še en Bayernov r...
22.1.2018 | Evropske lige
Goretzki so navijači Schalkeja...
22.1.2018 | Evropske lige
Bundesliga: Muller prerojen pr...
21.1.2018 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
V Kölnu se je odvil vrh nemške Bundeslige, ne katerem je govoril prvi človek Bayerna Karl-Heinz Rummenigge, do nedavnega tudi predsednik evropskega združenja nogometnih klubov (ECA). Rummenigge je bil najbolj oster, ko je govoril o finančnem fair playu, ki ga je vzpostavila Evropska nogometna zveza (UEFA), a se zdi, da so nekateri klubi našli način, kako ga zaobiti. Najbolj očitna sta primera PSG in Manchester Cityja, ki imata bogate arabske lastnike. Rummenigge predlaga, da naj UEFA kršitelje ostro sankcionira, samo tako bo namreč lahko uredila pojav kršitev pravil.

"Če bo UEFA popolnoma implementirala finančni fair play, kar se trenutno ne dogaja, potem bodo nemški klubi konkurenčni," je dejal Rummenigge in dodal, da trenutne kazni za kršitve pravil nimajo praktično nobenega učinka. 

"Kazen mora boleti. Globe ne bodo dosegle ničesar. Če imaš takšne lastnike kot PSG ali Manchester City, potem je denar relativen. Takšne klube lahko kaznuješ le, če jim odvzameš licenco oziroma točke," je dodal Rummenigge in poudaril, da v tem pogledu zaupa predsedniku UEFA Aleksandru Čeferinu

Rummenigge je prepričan tudi, da bi morali v Nemčiji premisliti o t.i. pravilu 50+1, ki pogojuje, da je več kot polovično lastništvo klubov v javni lasti. Zasebnik tako ne more imeti večinskega deleža v klubu. "Če pravila FFP ne bodo implementirana, potem se moramo resno pogovoriti," je še dejal Rummenigge. 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 6
Starejši naprej | Novejši naprej
BaYny bLufF 11.10.2017, 13:54 Prijavi komentar
Za bayern je bil poraz v Parizu vse prej kot sramota. Ni sramota izgubiti proti klubu, ki v eni sezoni za igralce zapravi 500mio+ evrov. Za bayern je letos cilj bundesliga (kar bo težka) ter kot vedno, četrfinale LP. Folk misli, da ima bayern cilj zmagat LP, kot denimo PSG ali City. To ni res!! Vse kaj je več kot četrfinale LP je le češnja na smetani. Še bayernu je težko bit konkurenčen tajkunskim klubom...
BaYny bLufF 11.10.2017, 13:50 Prijavi komentar
Točno tako, bravo Rummenigge. Te zadeve je potrebno čimvečkrat omenit, da bo javnost končno enkrat dojela, da denar trenutno premaguje nogometno igro. Neymar lahko še tisočkrat pove, da je v PSG šel zato, da bi pomagal zgodovinskemu klubu. Ko pa je večini jasno, da je tja odšel zgolj zaradi denarja.
legend 11.10.2017, 09:08 Prijavi komentar
kaj se te joče zdaj, ko so izgubili proti PSG-ju!!!??!!
Werder Lunik 11.10.2017, 00:54 Prijavi komentar
Sej imajo. On pravi, da če se ne bo dosledno spoštovalo FFP, potem morajo sami premislit, a ima sploh smisel imet pravilo 50+1, češ da bi tudi sami lahko s tujim kapitalom brezglavo zapravljali. Vsaj sam tako razumem, v vsakem primeru pa že imajo prej omenjeno pravilo.
Rosonero11 11.10.2017, 00:23 Prijavi komentar
sem mislu, da to v nemčiji že imajo 50+1 :O
FCB 10.10.2017, 19:23 Prijavi komentar
Rummenigge zaupa Aleksandru Čeferinu hehe ga bo ze izucilo :)
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE