Uredništvo    7. oktober 2017
Legendarnega trenerja v Münchnu čaka veliko dela

Heynckes prišel v osje gnezdo

Vodilna moža Bayerna Uli Hoeness in Karl-Heinz Rummenigge naj bi imela vse prej kot poenoteno mnenje glede novega (starega) trenerja na Allianz Areni.
SORODNE NOVICE
Kahn: Moral bi v United
15.12.2017 | Evropske lige
Napadalec Atletica mora garati
15.12.2017 | Evropske lige
Cristiano? Včasih ne bi smel ....
15.12.2017 | Evropske lige
HSV za obstanek, Borussia za E...
15.12.2017 | Evropske lige
Dortmund? Van Gaal nima časa z...
14.12.2017 | Evropske lige
Lewandowski že med najboljšimi...
14.12.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Športni neuspehi na začetku nove sezone so terjali svoj davek pri Bayernu, kjer so se razšli s trenerjem članskega moštva Carlom Ancelottijem. A po poročanju Sport Bilda je hiter konec sodelovanja z zimzelenim Italijanom povzročil kar nekaj prepirov v pisarnah nemškega prvaka, kjer se izvršni direktor Karl-Heinz Rummenigge in predsednik Uli Hoeness nikakor nista mogla poenotiti glede Ancelottijevega naslednika.

To je postal Jupp Heynckes, ki je pred svojim slovesom leta 2013 osvojil zgodovinsko trojno krono z rdečimi, a nemški kolegi pri Sport Bildu trdijo, da si je Rummenigge želel nekdanjega trenerja Mainza in Borussie Dortmund Thomasa Tuchla, medtem ko je Hoeness navijal za mladega Hoffenheimovega stratega Juliana Nagelsmanna.

Tuchel naj bi se od Bayerna oddaljil po tem, ko sta bila vodilna moža Bavarcev razočarana nad njegovim mlačnim odgovorom na ponudbo. Pri rdečih so očitno pričakovali veliko večje navdušenje, ki ga Tuchel, vsaj tako trdijo pri Sport Bildu, ni pokazal.

So pa letošnje (športne) težave Bayerna spet vsaj delno izpostavile težave, s katerimi se zaradi zapletenih vodstvenih struktur ubada celoten klub. Obstajata namreč dve entiteti: FC FC Bayern München AG (direktor je Rummenigge) in FC Bayern München eV (čigar predsednik je Hoeness). Slednja nadzira športno, prva pa operativno področje.

Bayern eV posee si lasti 75 odstotkov lastniškega deleža, ostalih 25 odstotkov si enakomerno delijo glavni pokrovitelji Adidas, Audi in Allianz. Da je mera polna, je Hoeness tudi predsednik nadzornega odbora FC Bayern München AG. Heynckes se je enkrat že izkazal in izjemno uspešno krmaril med vsemi bavarskimi čermi. Kako mu bo šlo tokrat?
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 1
Starejši naprej | Novejši naprej
FcBayernMünchen 7.10.2017, 21:22 Prijavi komentar
Je članek napisal nek osnovnošolec, ki le našteva neka dejstva ali naj bi bilo to delo novinarja, ki naj bi napisal neko smiselno celoto? Meni zgleda kot prvo.
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE