Uredništvo    14. september 2018
Italijanu je všeč splitski velikan

De Laurentiis se zanima za Hajduk

Predsednik Napolija Aurelio De Laurentiis je novinarju splitske Slobodne Dalmacije dejal, da je zainteresiran za prevzem Hajduka. Klub se nahaja v veliki rezultatski in vodstveni krizi.
SORODNE NOVICE
Na semafor pogledal 800-krat
22.2.2019 | Evropske lige
Hajdukova navijaška pesem odme...
16.2.2019 | Evropske lige
Čanađija je spet zamenjal klub
7.2.2019 | Evropske lige
Video: Bradarić kot nekoč Rona...
4.2.2019 | Evropske lige
Dinamo se je znesel nad ubogim...
2.2.2019 | Evropske lige
Hajduku uspel sanjski posel z ...
31.1.2019 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
"Omogočite mi možnost in bom kupil Hajduk," je po sestanku združenja nogometnih klubov ECA novinarju Slobodne Dalmacije Zdravku Reiću dejal predsednik Napolija Aurelio De Laurentiis.
 
Hadjuk je v krizi. Po šestih krogih hrvaškega prvenstva je brez zmage, klub pa se je zašel v totalnem kaosu vodenja, kjer se med navijači in izvoljenim klubskim vodstvom ne ve, kdo pije in kdo plača.
 
Bogati fincancer kot je De Laurentiis bi bil lahko rešitev za vse težave. Povezovalni faktor pa je slovenski zamejec Edy Reja, nekdanji trener splitskega velikana.
 
"Z Rejo sva nenehno v stiku. Vrnil nas je v Serie A. Več let ga vabim, da se vrne v Napoli in mi pomaga, a me zavrača. Zato me je čudilo, da je želel kot prostovoljec pomagati Hajduku. V ponedeljek sva se pogovarjala, dejal sem mu, da sem v Splitu. Takoj me je napadel z idejo, da moram prevzeti Hajduk," je razkril De Laurentiis.
 
A za prehitra sklepanja je prezgodaj. Bogati filmski producent je v Italiji ravnokar kupil drugi klub, postal je lastnik Barija. "Kljub temu to ne pomeni, da nisem zainteresiran za Hajduk. Reja mi je dejal, da je klub v rokah navijačev, ki nikakor ne želijo, da bi bil v privatni lasti. Potem me to ne zanima. V nasprotnem primeru pa sem pripravljen za vlaganja. Ponudite mi idejo, formulacijo. To ni šala. Vprašajte Edyja, pripravljen sem se pogovarjati. Vendar ne z navijači, pač pa z ljudmi iz kluba in mestnega vodstva," je še dodal mecen Napolija.
 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 6
Starejši naprej | Novejši naprej
šikimiki 14.9.2018, 15:28 Prijavi komentar
Piksi, odvisno v katerem okolju si. Zagrebčani še vedno sanjajo, da bi zaigrali v Dinamu, v Splitu je pač drugače, nižje plače, manj transferjev v tujino, nemogoče stanje vodenja, skratka vse kar v klubu ne bi smelo biti, moram rečt , na žalost.... @Dalmatinac, saj ti ni treba razlagat, kdo vse so krivci za stanje...
piksi 14.9.2018, 12:22 Prijavi komentar
HajdukSplit11-Nekoč je vsak dečko v DALMACIJI sanjal,da bi igral za Hajduk,danes vsak dečko sanja,da bi čimprej šel v tujino.O tem in ostalih vrednotah,ki se izgubljajo v pohlepu po več denarja izgubljamo nogomet.
fanta 14.9.2018, 11:38 Prijavi komentar
kolikor je bil Hajduk velik klub,tako je zdaj v totalnem razsulo...in ne traja od včeraj...če ne bi bivša juga razpadla,vprašanje kako dolgo bi še Hajduk bil polnopraven član velike četverice....glede na to,da razen kakšnega slučajnega kupa Maršala,ni bilo nič od nič...morda bi kakšen privat lastnik lahko rešil Hajduk,samo poleg njegovih navijačev je skoraj nemogoče....ni ga boga,da se jim ne bi z nečim zameril
HajdukSplit11 14.9.2018, 11:13 Prijavi komentar
Ko bi le. Splitčani so dober narod. Nemorejo pa vodit takšnega jugo giganta kot je Hajduk. In ker so ga smo kjer smo. Rabimo denar in tako pač je. Klubi so danes podjetja in podjetja rabijo vodstvo, direktorja itd. Plus treba je požret ta neumn vitežki ponos... Da se Grdovičevih pesmi nebo več igralo na Poljudu ker se je družil s Šukerjem... dalmatinac sam je pesem ljudstva... nevem no treba je nardit red
šikimiki 14.9.2018, 10:51 Prijavi komentar
nikoli mu ne bodo tega dovolili navijači...
retep 14.9.2018, 10:24 Prijavi komentar
He, he, znana zgodba od nekje izpod Alp...
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE