Damjan Tratnik   10. avgust 2017
Massimiliano Allegri z iskreno izpovedjo

Res sem razmišljal o slovesu

Trener Juventusa Massimiliano Allegri je priznal, da je po porazu v finalu Lige prvakov resno razmišljal o tem, da bi zapustil trenerski stolček torinskega velikana.
SORODNE NOVICE
Iličič dvakrat za remi proti L...
17.12.2017 | Evropske lige
Video: Iličić z volejem zadel ...
17.12.2017 | Evropske lige
Gattuso: Poraz je ponižujoč
17.12.2017 | Evropske lige
Marek Hamšik je izenačil rekor...
17.12.2017 | Evropske lige
Aroganca? Podcenjevanje? Perot...
17.12.2017 | Evropske lige
Fassone: Donnarumma ne more od...
16.12.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Trener Juventusa Massimiliano Allegri je na blogu The Players' Tribune, na katerem profesionalni športniki objavljajo svoje zgodbe, objavil zanimiv in zelo oseben zapis, v katerem je med drugim priznal, da je po porazu v finalu Lige prvakov proti Realu iz Madrida zelo resno razmišljal o slovesu od klopi stare dame.

"Ko sem po porazu prišel domov, sem moral zelo dobro premisliti, ali želim nadaljevati. Spraševal sem se, zakaj sem sploh postal trener. Razmišljal sem tudi o svojem dedku. Bil je zelo deloven človek, preživljal se je kot kamnosek. Ko sem bil še otrok, je vedno poskrbel, da si je ogledal vse moje tekme. Vseeno mu je bilo, če smo zmagali ali izgubili. Za nogomet mu ni bilo niti malo mar."

"Po tekmi mi je dejal: 'Dobra tekma, Massi. Bi si šla zdaj skupaj pogledat konje?'

"Nikoli me ni spraševal o tekmi. Pomembno mu je bilo le, da se zabavam in da je bil tam ob meni. To so vrednote, ki so ostale v meni. Na tej ravni nogometa je ogromno pritiska in tako tudi mora biti. Vendar pa se vselej skušam zapomniti, zakaj sploh počnem vse to. Samega sebe ne vidim kot managerja. Vidim se kot trenerja mladih fantov. To počnem zato, ker rad učim. To je pravi smisel mojega življenja. Zelo všeč mi, da igralci pod menoj postajajo boljši in pametnejši."


"Ko sem torej razmišljal o tej ekipi Juventusa, je bila odločitev zelo osebna. Vem, da moram še veliko dokazati. Vem tudi, da lahko še veliko naučim. Preden sem to noč legel v posteljo, sem sklenil, da bom ostal v klubu, če bo vodstvo na moji strani pri klubski strategiji in da bomo šli skupaj naprej."

Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 4
Starejši naprej | Novejši naprej
Whoateallthepies 11.8.2017, 01:09 Prijavi komentar
Pa še originalni članek: https://www.theplayerstribune.com/massimiliano-allegri-juventus-the-principal/
Rosonero11 10.8.2017, 22:36 Prijavi komentar
Lepo od njega, da se razvija. Definitvno je boljši trener, kot je bil pri Milanu, a tudi njeu se čas pri njih počasi izteka. Po mojem bo to njegova zadnja sezona
nananananananana 10.8.2017, 20:19 Prijavi komentar
Ja še na dolga leta pri Juvetu ;)
Kaano 10.8.2017, 17:21 Prijavi komentar
Car Allegri. Se na dolga leta :)
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE