Miran Zore   8. september 2017
Miljan Škrbić navdušuje v dresu Krškega

Lahko bi igral v Olimpiji ali Mariboru

Maribor in Domžale sta to že izkusila, Olimpijo to čaka ta konec tedna. Prvi strelec lige Miljan Škrbić s soigralci pričakuje vodilno ekipo lige. Srbski napadalec je eno največjih presenečenj v dosedanjem poteku sezone.
SORODNE NOVICE
Video: Trifković s prostega st...
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Rudar se vrača na tretje mesto
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Branko Ilić: Izgubili tekmo, n...
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Danes na sporedu meglena tekma
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Mura zavezala kravato Fužinarj...
19.11.2017 | Slovenski nogomet
Balkovec Domžale vrnil na tret...
19.11.2017 | Slovenski nogomet
(foto: nzs.si)
Za Miljana Škrbića je vsaka tekma nova priložnost. Ta leta 1995 rojeni srbski napadalec namreč ne skriva, da je v Krško prišel po priložnost. Zaenkrat jo, potem ko je novo sezono začel kot prerojen, dobro izkorišča. Njegova trenutna statistika je izjemna, zabil je namreč več golov (8) kot je odigral tekem (7). 

Visokorasli Škrbić to sezono izkorišča zaupanje novega trenerja Krškega Stipeta Balajića, predvsem pa izkorišča svoje fizične predispozicije, v višino namreč meri preko 190 centimetrov. Škrbić si zmore sam ustvariti pozicijo za strel in to mu to sezono dobro uspeva, kar so opazili tudi drugi klubi. Dogajanja v smeri prestopa je bilo ob zaključku prestopnega roka zato kar nekaj, nekateri so omenjali tudi Olimpijo in Maribor, toda Škrbić, ki je v Krško seveda prišel kot prost igralec, je naposled ostal v klubu. 

"Govorilo se je marsikaj in dejansko sem pričakoval, da bi lahko odšel, toda na koncu sem ostal. O Olimpiji in Mariboru sem tudi sam slišal, mogoče pa kdaj drugič... Prepričan sem, da bom nekoč lahko igral na takšni ravni. Oba kluba, gre za največja slovenska kluba, sta močna in enakovredna, do konca se bosta borila za naslov," pravi Škrbič, ki je priznal tudi, da je slišal za povezovanje s povratkom v Srbijo. Čeprav ni navijač Crvene zvezde ali Partizana, prihaja namreč iz Sombora, bi ga, priznava, zanimalo tudi to. 

Pogodba Škrbića na Krško veže do leta 2019, toda ob nadaljevanju trenutne strelske forme je zagotovo ne bo oddelal do konca. Njegove ambicije segajo v tujino.

"Moram reči, da mi je v Sloveniji lepo, tukaj sem že dobro leto in sem dobro spoznal vse skupaj. Krško je manjše mesto, klub prav tako, a sem bil lepo sprejet. Verjetno je povsod tako, da se mora tujec vedno dokazovati in upravičevati svoj prihod. S tem nimam težav, upam le, da me bodo poškodbe pustile pri miru. Če bo temu tako, potem pričakujem korak naprej. V Krško sem, tako kot verjetno večina mojih soigralcev, prišel prav zato," dodaja bivši nogometaš beograjskega OFK, pri katerem je preživel kar sedem let. 

V nedeljo čaka Škrbića še tretji od treh najmočnejših slovenskih klubov. Z Mariborom in Domžalami se je že pomeril, obema je tudi zabil gol. No, tudi Ljubljančani v tem pogledu niso več "nedolžni", Škrbić jim je gol zabil v lanski sezoni, in sicer na decembrski tekmi v Stožicah (1:1). 
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE