Uredništvo    9. januar 2019
Težave v Krškem

V Krškem sta klub in nogometna šola v sporu

Usoda Nogometnega kluba Krško je negotova. Manevri vodstva kluba, ki je sprejelo roko tujega partnerja in povsem potujčilo ekipo, so Krško pripeljali na dno lige. V nogometni šoli so zaskrbljeni.
SORODNE NOVICE
Prva tekma Maribora za hitro p...
16.1.2019 | Slovenski nogomet
Murin novinec že trese mreže
16.1.2019 | Slovenski nogomet
Olimpija potrdila prihod, odha...
15.1.2019 | Slovenski nogomet
Luka Zahović je zagret za opci...
15.1.2019 | Slovenski nogomet
Novi kapetan Olimpije začenja ...
15.1.2019 | Slovenski nogomet
Ivačič odhaja čez lužo
15.1.2019 | Slovenski nogomet
(foto: Nogomania)
V nogometni šoli v Krškem, ki zadnje desetletje vidno napreduje, vadi okrog 400 otrok oziroma mladih nogometašev (lovke nogometne šole segajo tudi na osnovne šole, kjer potekajo nogometni krožki). V njej je aktivnih 21 trenerjev, večina njih prihaja iz Posavja. V minuli sezoni je Krško v skupni mladinski in kadetski ligi osvojilo šesto mesto, v slovenski ligi U15 (vzhod) pa drugo mesto. Realni pokazatelji dela nogometne šole so tudi drugi, denimo osem mlajših reprezentantov ter en članski, pa iztržene odškodnine v višini 350.000 evrov in podobno.

Krška nogometna šola je sicer ločena pravna oseba od tamkajšnjega nogometnega kluba, prvoligaša, a z njim sodeluje. Igralci, tisti najboljši, po stažu v mladinski šoli kariere nadaljujejo oziroma jih v članskem nogometu začenjajo na stadionu Matije Gubca

Tako je bilo tudi pred leti, ko je Krško, s trenerjem Tomažem Petrovičem, s pretežno domačo ekipo in izdatno podporo navijačev prodrlo v 1. SNL. Kader je bil v veliki meri sestavljen iz domačih fantov oziroma fantov iz okolice, le na posameznih položajih so v klubu okrepitve poiskali drugje. Takšen princip dela je klubu prinesel tudi obstanek v ligi in tudi sicer predstavljal dragoceno zaledje posavskega prvoligaša in nekakšno oporo, na katero se je klub lahko vedno zanesel.

Politika, ki jo že nekaj časa vodijo v klubu, pa je delo z mlajšimi nogometaši zanemarila. V Krškem se je v zadnjih mesecih zvrstila kopica tujih nogometašev, številni so medtem tudi že odšli, zamenjan je bil trener, rezultati pa so porazni. Krčani so v 1. SNL povsem zadnji, osvojili so vsega 15 točk. O razmerah v klubu je v javnosti malo znanega, a očitno so (nad klubom visi tudi zahtevek bivšega investitorja v klub po povračilu sredstev) v nogometni šoli zelo zaskrbljeni, saj so sklicali novinarsko konferenco, na kateri bodo govorili o "zaskrbljujočih zadevah v krškem nogometu". 

Eden od razlogov za tiskovno konferenco je nepripravljenost vodstva kluba za sodelovanje z nogometno šolo (klub je večino denarja ob prestopih zaslužil s prestopi v nogometni šoli vzgojenih igraclev), pa tudi pritiski in poizkusi prevzema vodenja nogometne šole oziroma njenih financ. V nogometni šoli opozarjajo na domevneno slabo poslovno prakso kluba in na nestrokovne poteze. V nogometni šoli so zato zbrali 29 podpisov članov NK Krško in zahtevali sklic volilne skupščine. Ta je zdaj res bila sklicana, kar so potrdili v klubu, toda ob pripombi predstavnikov nogometne šole na nenavaden dogodek. V klubu so namreč v društvo sprejeli kar 31 novih članov, jim podelili izredne zasluge ter jim na ta način omogočili glasovanje, upravni odbor pa je na drugi strani zavrnil 14 predlaganih članov (sedanjih in bivših igralcev kluba).

Več bo znanega na jutrišnji novinarski konferenci. V klubu sicer trdijo, da v medijih krožijo neresnice v zvezi s slabim finančnim stanjem (v sporočilu za javnost tega niso argumentirali), a dejstvo je, da Krško, ekipo zdaj vodil Milan Đuričić, v trenutni podobni niti malo ne spominja več na simpatično zgodbo, s katero je pred leti popestrilo in obogatilo 1. SNL. Trenutna realnost kluba je takšna, da je Krško najslabša ekipa v vligi...
 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 3
Starejši naprej | Novejši naprej
šikimiki 10.1.2019, 08:41 Prijavi komentar
niso vsi investitorji dobri, včasih je bolje brez njih. Krško je s svojim delom in trudom prišlo do te tečke, tako da nimate potrebe po nekih kvazi vlagateljih...
johny 9.1.2019, 22:31 Prijavi komentar
To pa je zopet poteza uprave za v sekret, leta imate Karanovćića, vsi peljejo nazaj na Jug on "slučajno" ostaja. Zdej ste zadnji in prpelete še enga od dol Đurđeviča, človk ma 80 let.Če imate kej pameti zmejite tekoj, človk kolk sn slišu še sam filozofira! Imam občutek da ima oni zafu...... Zorek tudi kaj prav, ko vas j...e. Čeprav, mularija prav da je še sam pravi otroček... , rešitev iz obeh taborov nagnat oba z vrha in bo mir, in nog čist. V nove zmage.Škoda za nog. v posavji
mitja61 9.1.2019, 14:43 Prijavi komentar
M.Đ. z vsem spoštovanjem za delo v preteklosti, je žal vzet iz naftalina in že kar nekaj časa v penziji?! Mu bo kak mladenič j.... žlahto, pa bo pakiral, kot že videno v Celju pred leti!
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE