Uredništvo    13. november 2017
Lastniki Leicestra v težavah

So lastniki Leicestra ogoljufali vlado?

Sodišče v Bangkoku je potrdilo obtožnico zoper podjetje King Power, ki naj bi v veliki korupcijski aferi tajsko vlado ogolfjufala za kar 365 milijonov evrov. Leicester je v lasti omenjenega podjetja.
SORODNE NOVICE
Pogba o prestopih ne razmišlja
23.4.2018 | Evropske lige
Tudi Ederson bi rad zadel
23.4.2018 | Evropske lige
Arsenal: Vprašanja za dobo po ...
23.4.2018 | Evropske lige
PFA: Salah je igralec sezone v...
23.4.2018 | Evropske lige
FA pokal: Chelsea bo v finalu ...
22.4.2018 | Evropske lige
EPL: Prvak City se je poigral ...
22.4.2018 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Sodišče v Bangkoku je potrdilo obtožnico zoper podjetje King Power, ki je v nogometnem svetu poznano kot krovno podjetje tajskega multimilijaderja Vichaija Srivaddhanaprabhe, sicer lastnika angleškega prvaka izpred dveh let Leicester Cityja.

Obtožnica King Power bremeni, da je tajsko vlado, ki mu je leta 2006 podelila koncesijo za zelo donosne neobdavčene duty-free trgovine na letališču v Bangkoku, s koruptivnimi dejanji in prikrivanjem prihodkov ogoljufal za kar 365 milijonov evrov. King Power je namreč dobil koncesijo, po kateri je imel edini dovoljenje, da na izredno prometnem letališču v Bangkoku upravlja z duty-free trgovinami, tajska vlada pa naj bi bila pri tem upravičena do 15 odstotkov zaslužka. Agencija Reuters poroča, da je nekdanji namestnik direktorja protikorupcijskega urada na Tajskem vložil obtožnice zoper več deset visokih funkcionarjev državnega letališča v Bangkoku ter predstavnikov podjetja King Power.

Srivaddhanaprabha je leta 2010 postal lastnik angleškega prvoligaša Leicestra, ki se dve leti po enem najbolj spektakularnih naslovov v zgodovini angleškega nogometa dandanes nahaja na mestih pri dnu prvenstvene lestvice.

Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE