Uredništvo    19. februar 2017
Veliki met novega vodstva Lilla

Bielsa se vrača v Ligue 1

Novim lastnikom francoskega prvoligaša Lilla je uspel velik met. Po izteku sezone bo moštvo prevzel sloviti argentinski trener Marcelo Bielsa, ki je s klubom iz severa Francije podpisal dveletno pogodbo.
SORODNE NOVICE
Lucas Moura naslednja zvezda n...
12.12.2017 | Evropske lige
Francoski ligaški pokal: Monac...
12.12.2017 | Evropske lige
Mbappe v protinapad s 36km/h
10.12.2017 | Evropske lige
Nov Lyonov biser Aouar priigra...
10.12.2017 | Evropske lige
Neymar z dovoljenjem PSG odšel...
10.12.2017 | Evropske lige
Repasu pol ure igre ob porazu ...
3.12.2017 | Evropske lige
(foto: /)
Francoska Ligue 1 pospešeno zmanjšuje zaostanek za konkurenčnimi prvenstvi in postaja po vstopu novih investitorjev vse bolj atraktivna. V zadnjem času visoke ambicije goji prvoligaš Lille, ki je v času zimskega prestopnega roka dobil novega lastnika Gerarda Lopeza, luksemburški poslovnež pa je svoje namere že nakazal z nakupoma biserov Ajaxove akademije Anwarja El Ghazija in Ricarda Kishne ter s sklenitvijo sodelovanja z nekdanjim podpredsednikom Barcelone Marcom Inglajem, ki je v Lillu prevzel direktorsko funkcijo.

Že dalj časa se je v Franciji šušljalo, da bo za krmilo moštva sedel sloviti argentinski strateg Marcelo Bielsa, že včeraj pa je bilo moč slutiti, da se v ozadju dogajajo že zelo konkretni premiki, saj si je Bielsa v živo ogledal tekmo mladinske ekipe Lilla. V klubu so danes slavnostno naznanili, da bo nekdanji trener Marseilla in Athletica julija prevzel vodenje prvega moštva, njegova pogodba pa bo veljavna dve leti.

"Marcelo Bielsa je brez dvoma eden najbolj spoštovanih in vplivnih trenerjev v tem poslu. Njegov prihod v Lille vsem nam prinaša enormno zadovoljstvo, saj je to dokaz visokih ambicij. Ni skrivnost, da sta si gospod Bielsa in naš lastnik Gerard Lopez zelo blizu in da sta se o možnosti skupnega sodelovanja že pogovarjala. Vedno smo menili, da bi bil Marcelo najboljši človek za to delo, saj so njegova filozofija nogometa, izkušnje, zavzetost in profesionalizem osnova našega projekta, ki bo Lille popeljal do višav," je povedal Ingla.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE