Uredništvo    6. januar 2017
Zakaj Jose Mourinho ne more izbrati najboljše enajsterice svoje kariere?

Nikoli ne bom pozabil svojih soborcev

Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho je razkril, zakaj nikoli od njega ne bomo izvedeli, kakšna bi bila najboljša enajsterica sestavljena iz igralcev, ki jih je sam treniral.
SORODNE NOVICE
Frank Lampard optimističen gle...
21.11.2017 | Evropske lige
300 milijonov za Newcastle Uni...
21.11.2017 | Evropske lige
Delitev točk v Brightonu
20.11.2017 | Evropske lige
Arsenal je zaprl kar nekaj ust
20.11.2017 | Evropske lige
Pogba: United je lahko prvak, ...
20.11.2017 | Evropske lige
Po porazih kličejo številko za...
20.11.2017 | Evropske lige
(foto: /)
Jose Mourinho je v svoji dolgi trenerski karieri pri Portu, ChelseajuInterju, Realu iz Madrida in Manchester Unitedu treniral številne igralce, ki so tako ali drugači oblikovali zgodovino nogometa kot takega. Znameniti Portugalec je v svojih javnih izjavah že večkrat poudaril nesmiselnost podeljevanja individualnih nagrad, v pogovoru za spletno stran mednarodne nogometne zveze pa je razložil razlog  za takšno prepričanje.

"Nisem velik ljubitelj posamičnih nagrad. Nogomet je moštveni šport. Ekipe zmagujejo tekme in so zato veliko pomembnejše od igralcev. Mediji in navijači obožujejo tovrstne izbore, trenerji pa veliko manj. Obstaja precejšnje neskladje med tem, kar počnemo mi in kaj predstavlja individualna nagrada. Vseeno pa se moramo zavedati, da so mediji in navijači zelo pomemben del igre, zato tovrstnim izborom seveda ne nasprotujem. Seveda obstajajo posebni igralci, zaradi katerih ekipe igrajo boljše in zaradi katerih tudi ostali igralci igrajo boljše. Takšni igralci lahko vplivajo na slog igre ter na dinamiko ekipe. To so zame posebni igralci. Vseeno pa menim, da so individualne nagrade nekoliko pretirane. Že teden dni po tem, ko določimo najboljšega, začenjamo iskati kandidata za naslednjo nagrado," je povedal Mourinho.
V luči tega odgovora ne preseneča, da Mourinho ni želel sodelovati pri "izboru" najboljše enajsterice, sestavljene iz igralcev, ki jih je sam treniral.

"To je vprašanje, ki ga nikoli nisem želel odgovoriti in na katerega tudi v prihodnje od mene ne boste dobili odgovora. Tako veliko igralcev je zame dalo svojo kri in dušo,  zato bi bilo zelo nepošteno, če bi nekatere izpostavil, druge pa ne. Vitor Baia, Petr Čech, Julio Cesar ..kako naj izberem samo enega? Jorge Costa, Ricardo Carvalho, Marco Materazzi, Lucio, Walter Samuel, John Terry ... kako naj izberem samo enega? Michael Essien, Wesley Sneijder, Nemanja Matić, Costinha, Maniche, Xabi Alonso, Frank Lampard .. kako naj izberem le enega? Mislim, da nikoli ne bom odgovoril na to vprašanje, saj nikoli ne bom pozabil svojih soborcev."
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 3
Starejši naprej | Novejši naprej
Rosonero11 6.1.2017, 19:21 Prijavi komentar
Casilas ziher nebi bil na tem seznamu :p
Lamus 6.1.2017, 18:50 Prijavi komentar
Materazzi, hahaha :)
luka1992 6.1.2017, 18:19 Prijavi komentar
mislim da jee kr enosta vno iz tega seznama izbrat najbolše Cech,Terry,Lampard
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE