Uredništvo    11. november 2017
Kazen UEFA in preknitev pogodbe v klubu

Marseilla Evraja vrgel na cesto

Vodstvo Marseille je prekinilo je po izreku kazni UEFA prekinilo pogodbo z izkušenim branilcem Patricem Evrajem, ki je pred tekmo evropske lige v Guimaraesu brcnil navijača svojega kluba.
SORODNE NOVICE
Montpellier končal serijo Lyon...
19.11.2017 | Evropske lige
Fekir bo januar preživel v Lyo...
19.11.2017 | Evropske lige
Lastnik Monaca je mojster posl...
16.11.2017 | Evropske lige
Garcia izgubil službo v Saint-...
15.11.2017 | Evropske lige
PSG "kratek" za 75 milijonov
13.11.2017 | Evropske lige
Evra ne želi končati kariere
12.11.2017 | Mednarodni nogomet
(foto: /)
Zadeva Evra je dobila končni epilog, ki prinaša pričakovane posledice. Izkušeni branilec, ki je glavnino svoje kariere preživel kot viden član evropskih velikanov in francoske izbrane vrste, je zaradi dogodka v Guimaraesu prejel visoko kazen UEFA, ki mu je določila 10 tisoč evrov denarne globe in sedemmesečno prepoved igranja tekem v evropskih pokalih.

Kmalu zatem so se odzvali tudi v njegovem klubu Marseillu, pri katerem je bil v zadnjih dveh tednih začasno suspendiran. Čeprav so v klubu priznali, da je bilo obnašanje skupine navijačev, ki so verbalno žalili Evraja, nedopustno in nesprejemljivo, so v klubu popustili pred navijaškim pritiskom in z Evrajem sporazumno prekinili pogodbo.

"Danes čutimo žalost. V prvi vrsti zaradi Patrica Evraja, ki je razumel posledice svoje poteze in zaradi katere ne bo več mogel kazati svoje strasti za Marseille. V drugi vrsti zaradi navijačev Marseilla, ki so stigmatizirani zaradi neodgovornega ravnanja peščice med njimi. Na koncu zaradi inštutucije kot take, saj je bil njen ugled omadeževan. Navkljub incidentu smo bolj kot kdajkoli prej odločeni pokazati, da nas ženejo najvišje posamične in skupinske vrednote," je povedal predsednik kluba Jacques-Henri Eyraud.

Evra je v Guimaraesu v ogrevanju pred pričetkom tekme pristopil k navijačem in enega od njih v slogu Erica Cantonaja brcnil v glavo. Sodnik ga je izključil še pred samim začetkom tekme, na naslednji prvenstveni tekmi na stadionu Velodrome pa so navijači Evraju namenili kup transparentov, na katerih so mu sporočili, da med njimi ni več zaželen.

Evra ima za seboj izjemno kariero, v kateri vse od leta 2005, ko je bil še član Monaca, ni prejel rdečega kartona. Z Manchester Unitedom je osvojil kar pet naslovov angleškega prvaka in ligo prvakov, uspešno pa je branil tudi barve torinskega Juventusa.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 8
Starejši naprej | Novejši naprej
Intelekt 11.11.2017, 16:42 Prijavi komentar
float , predno napišeš si prav interpretiri v kontekst, saj to mislijo figurativno, pa saj menda je to jasno ane..
Ruaa 11.11.2017, 15:19 Prijavi komentar
Nikoli nisem in ne bom razumel potez kadar nekaj storiš proti svoji volji ali pod prisilo in potem izjaviš da ti je žal, škoda, ni šlo drugače itd. Ne vem zakaj se danes incidentov nezna rešiti na normalen način, vedno sledi nekakšna drastična poteza, ki naj bi služila kot sporočilo da če se kakšen incident zgodi bo ostro kaznovan. Povsem zgrešen pristop k problemu. S tem so samo sporočili, da če bo kdo od nogometašev reagiral ga čaka huda kazen, ''navijačem'' huliganom pa dali preprosto še več moči. Nerazumen svet, kjer se kaznuje tistega ki je reagiral namesto provokatorja samega. Pa še poskusi danes uporabiti samoobrambo pa boš na koncu sam bolj kaznovan kot tisti ki te je napadel. Zakoni in protokoli danes so sestavljeni brez 5% logike ali etike.
One_United 11.11.2017, 13:30 Prijavi komentar
@float: Spot on hahah sigurno bo na cesti z milijoni v žepu :P
glory1982 11.11.2017, 10:24 Prijavi komentar
Wazza +
wazza#10 11.11.2017, 09:20 Prijavi komentar
Naj pride za zadnjih 6 mesecev kariere k Unitedu, Mourinhu bi sigurno prav prišel, na levem boku ima United še največje težave, zato ga mora igrati Young. :)
float like a butterfly sting like a bee 11.11.2017, 08:31 Prijavi komentar
Dobro, sam ko napišejo naslov "na cesto"...mislm na cesto grem lahko js, ne pa nekdo ki je igral za United in Juve ...hudega mu ne more bit
BlasterTheMaster 11.11.2017, 08:12 Prijavi komentar
V pokoj?
Valencian 11.11.2017, 06:46 Prijavi komentar
Kam zdej? :)
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE