Uredništvo    30. januar 2017
Dimitri Payet je spregovoril

Ničesar mi ni treba pojasnjevati

Dimitri Payet je v Londonu za seboj pustil armado razočaranih navijačev in ogorčeno vodstvo kluba, vendarle pa je uresničil svoj namen. "Moral sem se vrniti k svojim koreninam," je povedal novi član Marseilla.
SORODNE NOVICE
Montpellier končal serijo Lyon...
19.11.2017 | Evropske lige
Fekir bo januar preživel v Lyo...
19.11.2017 | Evropske lige
Lastnik Monaca je mojster posl...
16.11.2017 | Evropske lige
Garcia izgubil službo v Saint-...
15.11.2017 | Evropske lige
PSG "kratek" za 75 milijonov
13.11.2017 | Evropske lige
Neymar v solzah: Same laži!
11.11.2017 | Evropske lige
(foto: uradna spletna stran kluba)
Dimitrija Payeta so goreči navijači West Hama še lani nosili po rokah, danes pa  29-letni Francoz med njimi velja za simbol izdaje, saj je obveljalo prepričanje, da je West Hamu v silni želji po povratku v Marseille zaril nož v hrbet. Solastnik kluba David Sullivan je takoj po sklenitvi prestopa izrazil veliko razočaranje nad Payetovim obnašanjem, besno pa so se odzvali tudi navijači, ki so Payeta ob objavi fotografije, na kateri se z zasebnim letalom namenja proti Marseillu, "odslovili" s sočnimi žaljivkami.

Za navijaško jezo je deloma poskrbela tudi vodstvo West Hama, ki je navijačem sporočilo, da lahko v klubskih trgovinah zamenjajo majice s Payetovim imenom, a le v primeru, če doplačajo dodatnih 25 funtov.

Kakorkoli že, Payet je danes pristal v Marseillu in spregovoril kot novi član kluba, ki je prav z njegovim nakupom nakazal visoke ambicije.

"V West Hamu se nisem počutil preveč dobro. Moral sem se vrniti k svojim koreninam,"  je svojo silno željo po povratku v Marseille uvodoma pojasnil Payet. "Slaven Bilić ima svoje mnenje, vendar svojega obnašanja ne rabim pojasnjevati nikomur. Govoril sem z njim, a danes o tem ne želim govoriti. V West Hamu sem preživel izjemno leto. Navijače bom ohranil v sijajnem spominu."

Payeta je prepričal ambiciozen projekt, ki ga je zastavil novi lastnik kluba, ameriški milijarder Frank McCourt.

"To sem si vedno želel. Rad bi se zahvalil predsedniku, športnemu direktorju, mojemu agentu in trenerju, ker so omogočili moj povratek v Marseille. Zame so se zanimali tudi ostali klubi, vendar sem se že zdavnaj odločil. Želel sem biti del projekta, ki se je šele dobro začel. Marsikaj se je zgodilo, ko me ni bilo v Franciji."

"Povratek v Marseille je bila moja osebna želja. Govoril sem s člani moštva in bili so zelo veseli, ko sem jim povedal, da se vračam," je povedal Payet, ki bo v prihodnje slačilnico delil tudi z legendarnim Patricejem Evrajem.

"Prihod Patriceja Evraja je bilo zelo prijetno presenečenje. Vendar pa to ni vplivalo na mojo odločitev o povratku. Odločil sem se že veliko prej."

Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE