Uredništvo    16. maj 2018
Rdeči biki iščejo novega trenerja

Hasenhuttl prekinil z Leipzigom

Nemški bundesligaš RB Leipzig bo po dveh letih moral poiskati novega trenerja. Ralph Hasenhuttl je po šestem mestu v nemškem prvenstvu s klubom na lastno željo namreč prekinil pogodbo.
SORODNE NOVICE
Video: Frankfurt je bučno pros...
21.5.2018 | Evropske lige
Boateng: Tujina je vedno zanim...
20.5.2018 | Evropske lige
Kovač je srečen in hkrati žalo...
20.5.2018 | Evropske lige
DFB pokal: Eintracht šokiral B...
19.5.2018 | Evropske lige
Low z vsemi topovi nad Wagnerj...
19.5.2018 | Evropske lige
Rodrigo in Bailey na radarju B...
19.5.2018 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Kot vse kaže, Ralph Hasenhuttl ni več trener nogometašev Leipziga. 50-letni Avstrijec, ki je Rdeče bike vodil v zadnjih dveh sezonah, je po poročanu nemških medijev s klubom na lastno željo prišel do sporazumne prekinitve pogodbe.

Kot trdi nemški tisk, je bil po 6. mestu v letošnji sezoni Hasenhuttl nezadovoljen z vodstvom kluba, ki je bilo pri obnovitvi pogodbe precej nedejavno. Avstrijski trener je v Leipzig sicer prišel po uspešnem obdobju v Ingolstadtu, ki ga je iz drugoligaške konkurence dvignil v prvoligaško, takoj po prihodu pa je zablestel tudi na vzhodu Nemčije.

V lanski sezoni je z drugim mestom Leipzig nemudoma postal član elitne lige prvakov, pomembno vlogo pa je moštvo Kevina Kampla igralo tudi v evropski ligi, kjer se je prebilo vse do četrtfinala.

Kje bo kariero nadaljeval Hasehuttl, ki mu snubcev ne bo manjkalo, in na koga se bodo zdaj obrnili pri Leipzigu, še ni znano. Najpogosteje se kot kandidat za novega trenerja omenja Nemec Marco Rose, ki uspešno vodi Red Bull iz Salzburga.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE