Uredništvo    16. maj 2018
Rdeči biki iščejo novega trenerja

Hasenhuttl prekinil z Leipzigom

Nemški bundesligaš RB Leipzig bo po dveh letih moral poiskati novega trenerja. Ralph Hasenhuttl je po šestem mestu v nemškem prvenstvu s klubom na lastno željo namreč prekinil pogodbo.
SORODNE NOVICE
Bundesliga: Leipzig uspešno pr...
16.12.2018 | Evropske lige
Zmago Stuttgarta je pokvarila ...
16.12.2018 | Evropske lige
Jović je hladen ob zanimanju B...
14.12.2018 | Evropske lige
Thomas Muller: Prekršek ni bil...
13.12.2018 | Evropske lige
Video: Muller je nasprotniku s...
13.12.2018 | Evropske lige
Klubi, zaman trkate na vrata D...
13.12.2018 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Kot vse kaže, Ralph Hasenhuttl ni več trener nogometašev Leipziga. 50-letni Avstrijec, ki je Rdeče bike vodil v zadnjih dveh sezonah, je po poročanu nemških medijev s klubom na lastno željo prišel do sporazumne prekinitve pogodbe.

Kot trdi nemški tisk, je bil po 6. mestu v letošnji sezoni Hasenhuttl nezadovoljen z vodstvom kluba, ki je bilo pri obnovitvi pogodbe precej nedejavno. Avstrijski trener je v Leipzig sicer prišel po uspešnem obdobju v Ingolstadtu, ki ga je iz drugoligaške konkurence dvignil v prvoligaško, takoj po prihodu pa je zablestel tudi na vzhodu Nemčije.

V lanski sezoni je z drugim mestom Leipzig nemudoma postal član elitne lige prvakov, pomembno vlogo pa je moštvo Kevina Kampla igralo tudi v evropski ligi, kjer se je prebilo vse do četrtfinala.

Kje bo kariero nadaljeval Hasehuttl, ki mu snubcev ne bo manjkalo, in na koga se bodo zdaj obrnili pri Leipzigu, še ni znano. Najpogosteje se kot kandidat za novega trenerja omenja Nemec Marco Rose, ki uspešno vodi Red Bull iz Salzburga.
 
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE