Uredništvo    14. december 2014
Klubsko SP

Dež odplaknil Realovo tekmo na SP

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je potrdila, da bo polfinalna tekma svetovnega klubskega prvenstva med Realom Madridom in Cruzom Azulom na sporedu v Marakešu.
SORODNE NOVICE
Vuklišević v Slovan Liberec
19.1.2018 | Mednarodni nogomet
Futsal evforija prihaja v Slov...
19.1.2018 | Mednarodni nogomet
Uradno: Lazarević v Jagielloni...
19.1.2018 | Mednarodni nogomet
Varane: Raje zmaga kot dobra i...
19.1.2018 | Evropske lige
Ronaldo in Bale počivata med p...
18.1.2018 | Evropske lige
Anketa časnika AS: Ronaldo, od...
18.1.2018 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Polfinale klubskega mundiala bi sicer moral gostiti Rabat, toda tekmo med evropskim prvakom Realom Madridom in zmagovalcem ameriške Lige prvakov Cruzom Azulom bo po odločitvi Mednarodne nogometne zveze (Fifa) pripravil Marakeš. Fifa je odločitev sprejela po tekmi med Cruzom Azulom in Western Sydney Wanderers, ki so v hudem nalivu včeraj povsem načeli zelenico stadiona Moulay Abdellah.

Poziv po selitvi tekme je Fifi poslal tudi trener Luis Fernando Tena, Madridčani, ki bodo v Maroko prispeli danes, pa naj bi bili zaradi bojazni pred poškodbami odločitvi prav tako naklonjeni.

"To bi bilo dobro. Videli bomo lepši spektakel in bolj bo varno za igralce. Želimo si igrati proti Realu, toda v normalnih okoliščinah," je dejal Tena. Mehičani so morali v pravih vaterpolskih razmerah preživeti še podaljšek in se v polfinale uvrstili po zmagi s 3:1. Trener avstralskega moštva Tony Popović je menil, da bi morali tekmo odpovedati.

Rabat naj bi v naslednjih urah preživel še kar nekaj slabega vremena, ki bi še otežil pripravo zelenice, zato je Fifa torkovo tekmo preventivno prestavila v 320 kilometrov oddaljeni Marakeš, kjer bo na sporedu tudi drugi polfinale med San Lorenzom in Aucklandom Cityjem ter sobotni finale.

"Na drugi strani bodo imena, ki jih pozna cel svet, toda na naši strani je odnos in kakovost. Na igrišču se vse pozabi," je pred tekmo z Madridom optimistično napovedal napadalec Marco Fabian. "Smo enajst proti enajstim in vse je mogoče. Skušali bomo poiskati šibko točko. Zdi se, kot da je nimajo, toda kakšno že morajo imeti," je še dodal član "La Maquine"  iz Mexico Cityja.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE