Uredništvo    10. julij 2018
Poslovilno pismo Cristiana Ronalda

Ronaldo: Klub sem prosil, naj me proda

Cristiano Ronaldo je v svojem poslovilnem pismu navedel razloge za slovo od Reala iz Madrida in priznal, da je po devetih letih v Madridu potreboval nov izziv. Od Reala se poslavlja z največjim možnim spoštovanjem.
SORODNE NOVICE
Dvojna doza dobrih novic za Si...
15.2.2019 | Evropske lige
Valverde podaljšal z Barcelono
15.2.2019 | Evropske lige
Benzema je mentor Viniciusu
15.2.2019 | Evropske lige
Courtois: S Hazardom bi bilo z...
15.2.2019 | Evropske lige
Allegri brez zagotovil o prih...
15.2.2019 | Evropske lige
UEFA bo "pretresla" Sergia Ram...
14.2.2019 | Evropske lige
(foto: /)
V Španiji so osrednji mediji že včeraj napovedovali, da je slovo Cristiana Ronalda od Reala iz Madrida zapečateno ter da so v zraku ostale le tehnične podrobnosti, ki so bile pomembne predvsem za kraljevi klub. Ta je namreč ob slovesu svojega bržčas največjega nogometaša vseh časov želel delovati taktno, spoštljivo, a hkrati tudi nedvoumno v smislu pojasnjevanja, zakaj se je prestop Ronalda – ta je imel veljavno pogodbo do leta 2021 – sploh lahko zgodil.

Real Madrid je zelo natančno pojasnil, da se je prestop zgodil zgolj zaradi eksplicitne Ronaldove želje, zato ne preseneča, da je istočasno s potrditvijo Ronaldovega slovesa  sledilo tudi Ronaldovo odprto pismo, v katerem je prvoosebno pojasnil svoje slovo od Madrida.

Poslovilno pismo Cristiana Ronalda
"Leta v Realu in leta v Madridu so bila verjetno najboljša v mojem življenju. Čutim le neznansko hvaležnost do tega kluba in tega mesta. Vsem se lahko le zahvalim za vso ljubezen in naklonjenost, ki sem ju bil deležen."

"Vendarle pa verjamem, da je prišel čas za novo poglavje v mojem življenju in zato sem klub prosil, naj mi dovoli prestopiti. Tako čutim in vse svoje navijače prosim, naj me skušajo razumeti."

"Navijači so bili v teh devetih letih naravnost fantastični. To je bilo devet nepozabnih let. Zame so bili to zelo lepi časi. Polni uspehov, a obenem tudi zelo težavni, saj je Real Madrid klub, ki ima zelo visoke standarde. Dobro pa vem, da nikoli ne bom pozabil, kako sem tukaj užival v nogometu na zelo edinstven način."

"Imel sem čudovite soigralce na igrišču in v slačilnici. Čutil sem toplino navijačev in skupaj smo osvojili tri lige prvakov zapovrstjo in štiri v zadnjih petih letih. Na individualni ravni  sem imel čast, da sem tukaj osvojil štiri Zlate žoge in tri Zlate čevlje. Vse to mi je uspelo v mojem času v tem izjemnem klubu. "

"Real Madrid je osvojil moje srce in srce moje družine. Zato bolj kot kdajkoli prej pravim: hvala klubu, predsedniku, direktorjem , kolegom, vsem članom osebja, zdravnikom, fizioterapevtom in vsem ostalim delavcem v klubu, ki neumorno skrbijo za vsako najmanjšo podrobnost."

"Neskončna hvala vsem navijačem in posebna zahvala španskemu nogometu. V teh devetih čudovitih letih sem tekmoval z vrhunskimi igralci, ki si zaslužijo moje polno spoštovanje. Veliko sem razmišljal in prišel do sklepa, da je prišel čas za nov cikel. Odhajam, vendar pa bodo ta majica, grb in Santiago Bernabeu vselej ostali del mene."

"Hvala vsem in, seveda, kakor sem dejal prvič na našem stadionu pred devetimi leti: Hala Madrid!"

 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 26
<< < | 1 | 2 | 3 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
Alario 11.7.2018, 09:17 Prijavi komentar
Lamus ima čisto prav.bravo Lamus
pejo2310 11.7.2018, 08:53 Prijavi komentar
Tok je vreden in pika. Če ga hočeš imet mu bš dal plačo tako kot ON hoče in pika. Glede delavcev v Fiatu so pa na isti ravni kot Mercedesovi tovarni v Stuttgartu ,kjer so plače iste že 10 let in delavci bežijo vn in imigranti pa notr...pa so v zadnjih 6 mesecih nardil skode da bi lahko vsem bivšim in sedanjim delavcev dvignil plače vsaj za 50%.....kar se tiče pa OTROKA ...tip druzga nima kot službe in nogomanije...še Tina ga je zbrisala iz FB-ka....
sicksi 11.7.2018, 08:41 Prijavi komentar
Lamus o blamiranju, tip ti si pojem blamiranje na nogomanii..
mtansek 11.7.2018, 08:40 Prijavi komentar
Mislim, da je za vse vpletene narejen dober biznis. Tako je .. svet se ni ustavil.
Lamus 11.7.2018, 08:16 Prijavi komentar
Intelekt prosim te, ne blamiraj se spet s temi izjavami najboljši, najjači, in še kaj, sam veš da je to ena velika farsa... Glede tega ''prestopa stoletja''. Real ga je prodal ob najboljšem možnem času, zaslužili so 112 mio evrov za faking 33-letnika, ki bo šel samo še dol, ta denar bodo reinvestirali v Hazarda, kar bo zelo verjetno TOP menjava, Juve na drugi strani pa če drugo ne, je vsaj poduplal svoje delnice, prodal verjetno že nešteto dresov s številko 7 in nekako dvignil svoj ugled. Tekmovalno bodo itak na istem nivoju kot leta poprej, Serie A in izpad tam v polfinalu ali pa še prej. Na drugi strani, pa lahko ta njegova bajna plača naredi razdore v ekipi. Medtem ko je najbolje plačan igralec do sedaj prejemal 8 mio na leto, bo on kar 4x več, ja ja bla bla bla, zasluži si in podobna sranja lahko zadržite zase, dejstvo pa je da ga bodo ''plačevali'' delavci Fiata, ki komaj komaj shajajo skozi mesec. Imate en lep članek na to temo na Siolu ;)
Alario 11.7.2018, 00:49 Prijavi komentar
Kaka satira,prosil je za zaporniški dres potem ko so mu v španiji pogledali kroz prste.
filerane1978 10.7.2018, 22:22 Prijavi komentar
bravo
BokijenaKoki 10.7.2018, 21:29 Prijavi komentar
United fani bomo se naprej navijal za milan :P
Maestro8 10.7.2018, 20:26 Prijavi komentar
United fani bodo morali sedaj še za Juve navijat hehe :P šala šala
mstegar 10.7.2018, 20:06 Prijavi komentar
Zdaj pa bodo razni zmaji, krambergarji in ostali provokatorji začeli navijat za juventus. Hvala bogu ne bo več prpocavanje messi in ronaldo, vsaj v lal igi ne.
<< < | 1 | 2 | 3 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE