Uredništvo    10. februar 2019
Neverjetna zmaga Benfice v domačem prvenstvu

Benfici uspela goliada tisočletja

Benfica je v portugalskem prvenstvu zabeležila zmago, kakršne na Portugalskem niso videli že neverjetnih 55 let. Žrtev pohoda lizbonskega velikana je bil nekdanji klub Nejca Pečnika in Dejana Školnika.
SORODNE NOVICE
Je Benfica našla čudežnega tre...
20.2.2019 | Evropske lige
Doma ustvarjena Benfica
15.2.2019 | Evropske lige
Skavt: Joao Felix
8.2.2019 | Evropske lige
Evropska elita nori za čudežni...
6.2.2019 | Evropske lige
Benfica vrgla rokavico v obraz...
5.2.2019 | Evropske lige
Mourinho: Sem brez ponudb in v...
11.1.2019 | Evropske lige
(foto: /)
Benfica iz Lizbone je ta konec tedna zabeležila zmago, kakršno v vrhunskem evropskem nogometu vidimo sila redko. Njen tekmec je bil Nacional iz Madeire, ki trenutno na lestvici zaseda šestnajsto mesto, razigrana Benfica pa je demonstrirala naravnost morilsko strelsko formo, saj je goste domov pospremila s kar desetimi goli v mreži. Zanimivo je tudi to, da so za goliado poskrbeli številni igralci, saj je zadetke doseglo kar osem različnih nogometašev – po dva sta dosegla Švicar Haris Seferović in Brazilec Jonas, pod preostalih šest pa so se vpisali Alex Grimaldo, Joao Felix, Pizzi, Francisco Ferreira, Ruben Dias in Rafa Silva.

Benfica je s tem zabeležila najvišjo zmago po daljnem letu 1964, ko je ekipo Seixala premagala z identičnim izidom, za rekordom pa je zaostala za dva gola in sicer je leta 1947 Sanjoanense premagala s 13:1. Absolutni portugalski rekord je v lasti Sportinga, ki je leta 1941 Leco premagal s 14:0.

Fantastična zmaga je Benfici pomagala tudi na prvenstveni lestvici, saj je izkoristila petkov spodrsljaj Porta, ki je v gosteh le remiziral proti Moreirenseju (1:1). Po 21 krogih Porto sicer še vedno vodi, a ima le točko prednosti pred Benfico, še naprej pa v bitki presenetljivo ostaja tudi Braga, ki ima na tretjem mestu dve točki zaostanka za Portom.
 
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE