Uredništvo    4. november 2018
Šahtar je zmagal na velikem derbiju

Verbič se oddaljuje od naslova prvaka

Šahtar je na velikem derbiju ukrajinskega prvenstva premagal Dinamo iz Kijeva in si priigral velikansko zalogo točk pred nadaljevanjej sezone. Benjamin Verbič tokrat ni bil razpoložen.
SORODNE NOVICE
Biser izraelskega nogometa odh...
11.1.2019 | Evropske lige
Verbičev soigralec na pragu sa...
28.12.2018 | Evropske lige
Točka je dovolj za napredovanj...
12.12.2018 | Evropske lige
Verbič tlakuje pot do naj igra...
5.12.2018 | Slovenski nogomet
Vojno stanje preselilo tekmo L...
5.12.2018 | Evropske lige
Verbič: G kot gremo!
2.12.2018 | Slovenski nogometDerbi štirinajstega kroga ukrajinskega prvenstva je v Harkovu pripadel Šahtarju, ki je po preobratu in zmagovitem zadetku v 94. minuti z 2:1 premagal svojega največjega rivala in se utrdil na čelu prvenstvene lestvice. Dinamo je z zadetkom mladega upa Mikole Šaparenka dobil prvi polčas, v nadaljevanju pa je za izenačenje sprva poskrbel nekdanji član Dinama Junior Moraes, za zmago pa globoko v sodnikovem podaljšku Viktor Kovalenko z izjemnim zadetkom.

Slovenski reprezentant Benjamin Verbič je srečanje tokrat začel v vlogi klasičnega napadalca, za njim pa je bila po poročanju ukrajinskih medijev skromna predstava, v kateri je zapravil tudi nekaj lepih priložnosti.

Šahtar ima po 14 krogih pred Dinamom zdaj že osem točk prednosti, s čimer si je priigral zelo lepo prednost pred nadaljevanjem sezone. Šahtar in Dinamo sta se sicer v letošnji sezoni pomerila že tretjič, trenutno pa z 2:1 v zmagah vodi Dinamo. Oba velika tekmeca se bosta še dvakrat pomerila v prvenstvu, aprila prihodnje leto pa bosta tudi tekmeca na tekmi četrtfinala ukrajinskega pokala.
 
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE