Uredništvo    20. februar 2017
V Gelsenkirchnu zaupajo ukrajinskemu asu

Konopljanka bo ostal pri nas

Direktor nemškega Schalkeja Christian Heidel je zatrdil, da bo Ukrajinec Jevgen Konopljanka navkljub neprepričljivim predstavam poleti dokončno postal član nemškega kluba.
SORODNE NOVICE
Koln je zaklet: po vodstvu s 3...
10.12.2017 | Evropske lige
Bosz odpuščen, novi trener Dor...
10.12.2017 | Evropske lige
Peter Bosz: To je verjetno moj...
9.12.2017 | Evropske lige
Video: Kevin Kampl v polno
9.12.2017 | Evropske lige
Sandro Wagner bo "back-up" za ...
8.12.2017 | Evropske lige
Pogrom Bundeslige v evropskih ...
7.12.2017 | Evropske lige
(foto: SPS)
Ukrajinec Jevgen Konopljanka je v svoji domovini užival status velikega zvezdnika, njegova izleta v dve izmed najmočnejših prvenstev v Evropi, nemško Bundesligo in špansko Primere Division, pa v zadnjih dveh letih tega statusa nista ravno kaj prida okrepila. Konopljanka ima za seboj dokaj medlo sezono pri Sevilli, nič kaj bolje pa mu ne gre od nog niti pri Schalkeju, pri katerem je v letošnji sezoni v vseh tekmovanjih sicer zbral 22 nastopov in dosegel šest zadetkov, a je v nemškem prvenstvu v celotni sezoni začel le štiri tekme.

Čeprav so številni od 27-letnega krilnega nogometaša pričakovali več, so v klubu še vedno prepričani, da lahko Konopljanka ponudi več kot dovolj, da bi se zanj splačalo seči v žep. Schalke je ob sklenitvi posoje s Sevillo zadržal možnost, da Konopljanko odkupi za 12 milijonov evrov, direktor klub Christian Heidel pa trdi, da je odkup Konopljanke še naprej v načrtu.

"Čeprav ga danes ni bilo v moštvu, želimo poudariti, da ga cenimo in gaželimo zadržati. Menimo, da je Kono za nas lahko še zelo, zelo pomemben igralec. Nihče pri Schalkeju ne dvomi v njegovo kakovost," je po tekmi proti Kolnu, na ktateri ga trener sploh ni uvrstil v kader 18 igralcev, povedal Heidel.

Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE