Damjan Tratnik   18. junij 2017
Sevilla si ne more privoščiti odškodnine in plače

Jovetić je predrag za nas

V Sevilli so si želeli zadržati črnogorskega napadalca Stevana Jovetića, a je bil napadalec Interja za Špance v vseh ozirih - tako glede odškodnine kot višine njegove plače - predrag.
SORODNE NOVICE
Iniesta: Coutinho in Mina bi b...
14.12.2017 | Evropske lige
Menjava Joao Mario za Mkhtarij...
14.12.2017 | Evropske lige
Upornik N'Zonzi blizu prestopa...
14.12.2017 | Evropske lige
Santos bi vrnil Gabigola
13.12.2017 | Evropske lige
Barcelona prehiteva United za ...
13.12.2017 | Evropske lige
Mali katalonski derbi Gironi
11.12.2017 | Evropske lige
(foto: /)
Črnogorski napadalec Stevan Jovetić svoje kariere navkljub prebujeni drugi polovici sezone ne bo nadaljeval v majici Seville. Španski klub je več tednov iskal pot, kako bi Interjevega napadalca zadržal v svojih vrstah, a je na koncu vendarle moral priznati poraz, saj je bil Jovetić nedosegljiv tako v smislu višine odškodnine kot višine njegove plače.

Sevilla je imela možnost, da Jovetića po izteku sezone odkupi za 14 milijonov evrov, česar pa si eden večjih španskih klubov ne more privoščiti.

"Bilo je vsega po malo. Lahko bi si privoščili višjo plačo kot mu jo ponujamo, vendar le v primeru, če nam ne bi bilo treba plačati tako visoke odškodnine. In obratno, lahko bi plačali odškodnino, če njegove zahteve glede plače ne bi bile tako visoke. V našem poslovnem modelu moramo stroške držati na določeni ravni. Nimamo plačilnih sposbnosti kot Manchester City, Chelsea, Barcelona ali Real Madrid,"
je povedal športni direktor Seville Oscar Arias.

"Lahko se potrudimo, tako kot smo se v primeru Jovetića, a le znotraj določenih parametrov. Moramo biti realistični in si pač priznati, da se včasih stvari ne iztečejo kot bi si želeli. Gre za težavno situacijo, saj je igralčeva plača zelo visoka, Inter pa zahteva enako visoko odškodnino. Nismo pripravljeni nase prevzeti takšno breme. Že tako smo dosegli svoj limit. Če se ne more zgoditi, se pač ne more zgoditi. Stevanu v prihodnje želimo veliko sreče, mi pa bomo poiskali alternativo."
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 3
Starejši naprej | Novejši naprej
piksi 19.6.2017, 11:32 Prijavi komentar
Rosonero11 -preberi še enkrat članek in ti bo jasno.
pepe 18.6.2017, 21:19 Prijavi komentar
Kak anglež bo z lahkoto vrgel zanj 30 m
Rosonero11 18.6.2017, 19:02 Prijavi komentar
plačo razumem, da si ne morejo privoščit, ampak 14M€ odškodnine? A lani so Gameira in Krychowiaka prodali za skupno 60M€
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE