Uredništvo    15. maj 2018
Prvovrsten incident na treningu Sportinga

Huligani napadli in pretepli igralce Sportinga

Več kot 50 zamaskiranih huliganov je vdrlo v klubsko akademijo Sportinga iz Lizbone, razdejalo slačilnice in se fizično zneslo nad več člani igralske zasedbe in trenerjem Jorgejem Jesusom. Bas Dost je utrpel poškodbe glave.
SORODNE NOVICE
Uradno: Ibrahimović se vrača v...
18.12.2018 | Mednarodni nogomet
Rijeka je zadolžena, nižala bo...
18.12.2018 | Mednarodni nogomet
V pokalu Libertadores močno po...
18.12.2018 | Mednarodni nogomet
Ibrahimović se je odločil
18.12.2018 | Mednarodni nogomet
Overmars: Na vrata Ajaxa najbo...
17.12.2018 | Mednarodni nogomet
Rosicky je postal športni dire...
17.12.2018 | Mednarodni nogomet
(foto: /)
Iz Portugalske prihaja vest o hudem incidentu, ki se je danes zgodil v prostorih klubske akademije enega največjih portugalskih klubov Sportinga iz Lizbone. Zeleno-beli so v zadnjem krogu portugalskega prvenstva izgubili proti Maritimu in s porazom vstopnico za ligo prvakov podarili najhujšemu rivalu Benfici, še včeraj pa so portugalske medije preplavile novice, da naj bi predsednik Bruno de Carvalho suspendiral tako trenerja Jorgeja Jesusa kot celoten igralski kader. Slednji je poročanje portugalskih medijev kasneje označil za 'lažno novico', vendarle pa je vse to prispevalo h kaosu, ki je danes dosegel in presegel najbolj neokusne možne meje.Lokalni mediji poročajo, da je približno 50 zamaskiranih huliganov vdrlo v prostore Sportingove klubske akademije - taiste, v kateri je zrasel tudi Cristiano Ronaldo - razdejalo slačilnice in se fizično lotilo osebja in igralcev kluba. V portugalskih medijih so se celo pojavile novice, da naj bi eden od huliganov z nožem zabodel fizioterapevta Maria Monteira, vendar pa doslej te vesti iz tabora Sportinga še niso potrdili. Časnik A Bola poroča, da so se huligani lotili trenerja Jorgeja Jesusa, ki naj bi ga eden od podivjanih navijačev udaril z glavo, žrtve huliganskega divjanja pa naj bi bili tudi številni člani moštva kot denimo Miguel Acuna, Rui Patricio, William Carvalho, Roberto Battaglia in prvi strelec moštva Bas Dost. Slike slednjega, ki kažejo, da je prejel močne udarce po glavi, so že preplavile socialna omrežja, o posledicah enega najhujših incidentov, ki so se v zadnjem času zgodili v portugalskem nogometu, pa se lahko prepričate tudi na zgornji fotografiji.

Trening Sportinga naj bi spremljalo tudi več predstavnikov portugalske sedme sile, a so jim huligani zagrozili, naj ne snemajo njihovega napada.

"To ni Sporting, to ne sme biti Sporting. Sprejeli bomo vse ukrepe, da poiščemo odgovorne za ta napad in zahtevali bomo ostre kazni za vse tiste, ki so ravnali na tako sramoten način," so zapisali pri Sportingu.
 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 16
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
MB_Bojan 16.5.2018, 16:46 Prijavi komentar
Bravo partito, tako je to o narodih in nedopustnih in posplošenih sodbah o ljudeh zaradi skupine huliganov.
partito 16.5.2018, 11:49 Prijavi komentar
debata teče v totalno bedarijo.Noben narod ne moreš soditi po bedakih.To je nefer do normalnih ljudi.. Vsaka nacija ima vse tipe ljudi .. To je bila skupina jeznih,razočaranih in na žalost agresivnih ljudi. Ne bom pa na račun njih rekel ,da so vsi Portugalci takšni.. ne se omejevat ..
maverik 16.5.2018, 10:04 Prijavi komentar
Bravo Prosinečki, dodatnega komentarja ni potrebno. Treba ločit med primerjavo med državami in med mesti. Velika razlika. Dejansko Portugalska v vseh makroekonomskih, socioloških in družbeno politčnih kazalcih zaostaja za Slovenijo. To je fakt. Ostalo je pa je vse subjektivna človeška percepcija kako se nekdo kje počuti in vpliv na njegovo ugodje, saj ljudje smo si različni. Portugalci po kulturi, obnašanju, razmišljanju in družbeno socialnem položaju pa se nič ne razlikujejo od balkancev, grkov, južnih italijanov in kataloncev (le da tej so bolj bogati ampak pameti iste).
Prosinecki 16.5.2018, 09:19 Prijavi komentar
malo objektivne primerjave: https://www.numbeo.com/quality-of-life/compare_countries_result.jsp?country1=Portugal&country2=Slovenia
Lamus 16.5.2018, 08:46 Prijavi komentar
Pa ne glej ti turistične ponudbe in cen, ker tukaj se res ne moremo primerjati :) Pogledati moraš gospodarstvo in ne BDP-ja :) So pa proizvodno defintivno bolj konkurenčni od nas, pač nižje plače več dela, isto kot Čehi in Slovaki :) Vseeno mislim, da je življenje povprečnega človeka v Sloveniji veliko boljše kot pa na Portugalskem, sploh kar se tiče zdravstva, šolstva in ostalih stvari :)
miha12 16.5.2018, 08:31 Prijavi komentar
@Lamus kaj pa vem.. sam sem bil nekaj časa v Portu, pa bi težko našel stvar kjer smo mi boljši. edino z javno upravo tam nisem imel stika, ampak bi tam morali imeti res sranje, da bi mi bili boljši od njih. prej bi rekel, da smo tu nekje.
ECking 16.5.2018, 08:28 Prijavi komentar
Kaj ste pametni ,tako Lizbona kot Porto in vsa ostala mesta na Portugalskem so totalni Cigoland! Od folka do mesta ,........
Lamus 16.5.2018, 07:47 Prijavi komentar
@Allez Paris oprosti ampak bluziš :) Lizbona je zelo civilizirano mesto, pa pusti tiste črnce, ki prodajajo ganđo, se dogaja v vsakem večjem mestu :) In še nekaj me zanima. Če si hipster si neciviliziran al kako? :) Verjetno o tem govorite na sestankih obritoglavcev in pljuvate po vsem kar je drugačno, dam se stavit :) BTW. Če že govorimo o hipsterjih in o prestolnici, je to s 100% gotovostjo Berlin :) Se pa strinjam s tabo, da Portugalska ni nad nami, tudi to drži 100%. Mogoče imajo boljši javni transport in ravzit turizem, kako ga ne bi meli, če so dobesedno obdani z morjem, pa še to je tako vse na pol. Tukaj se pa defintivno konča.
Allez Paris 16.5.2018, 00:46 Prijavi komentar
Da vama odgovorim obema. Portugalska je lepa, s tem se strinjam, ampak Lizbona pa je res goli otok Portugalske, vsaj zame - kriminal, droga in umazanija. Če si hipster, verjamem, da je to ta pravo mesto zate (lizbona je namreč hipsterska prestolnica evrope), če pa si civiliziran evropejec, pa mislim, da čimdalj vstran od lizbone. O teh pravljicah, da pa je Portugalska nad nami, pa se lahko samo nasmejim, to je isto, kot da bi rekel, da je Neapelj nad Oslom. Južna Evropa fantje, a se niste učili o njej? :)
peacemaker1 16.5.2018, 00:08 Prijavi komentar
@Allez Paris..ne vem kje si ti hodil..a Lizbona je zelo lepo mesto..vsaj meni je večino Portugalske prekrasne..da ne omenjamo otokov (Madeira)...
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE