Uredništvo    10. oktober 2018
Rusija je zgrožena in zahteva zaporno kazen

Zenit v šoku zaradi Kokorina

Vodstvo ruskega velikana Zenita še čaka na policijsko poročilo škandaloznega napada njihovega člana Aleksandra Kokorina, kateremu se obeta odpustnica iz kluba in petletna zaporna kazen.
SORODNE NOVICE
Srbi so izglasovali VAR, kaj p...
19.2.2019 | Mednarodni nogomet
Preveč je cirkusa, Prosinečki ...
19.2.2019 | Mednarodni nogomet
Wengerju Laureus za življenjsk...
19.2.2019 | Mednarodni nogomet
Sanjski gol v Argentini
19.2.2019 | Mednarodni nogomet
Nani zapušča evropski nogomet
18.2.2019 | Mednarodni nogomet
Smrt Šabana Šaulića pretresla ...
18.2.2019 | Mednarodni nogomet
(foto: /)
Ruska javnost je vajena marsičesa, vendar pa so si le redki medijsko izpostavljeni posamezniki privoščili takšen škandal kot nekdanja ruska reprezentanta Aleksandr Kokorin in Pavel Mamaev. Okajena nogometaša sta v jutranjih urah v enem izmed moskovskih lokalov pretepla ruskega politika Denisa Paka,ki naj bi v napadu – Kokorin ga je z vso silo s stolom udaril po glavi – dobil pretres možganov in tudi izgubil en zob.
Vse to so posnele kamere, ki so Kokorina, Mamaeva in njuno spremstvo posnele tudi pred vhodom v lokal, kjer so se s pestmi lotili še Pakovega šoferja, prve posledica okrutnega in povsem neopravičljivega ravnanja pa že prihajajo na plan.

Krasnodar je nemudoma prekinil pogodbo z Mamaevim, sicer nekdanjim članom ruske reprezentance, pri Zenitu pa tega še niso storili, a je že iz zapisanega na uradni klubski strani bolj aliu manj jasno, da je Kokorinova kariera v Sankt Peterburgu končana.

"V zvezi z incidentom, ki vključuje našega člana Aleksandra Kokorina, sporočamo, da absolutno obsojamo takšno obnašanje. Incident je sprožil zgražanje znotraj našega kluba, trenutno pa še čakamo na ustrezna poročila pristojnih organov. Z osebnega vidika, gre za šokantno obnašanje," so zapisali pri Zenitu.

"Trenutno še razmišljamo o tem, kako bo klub kaznoval igralca. Klub in navijači so zelo razočarani, ker se je eden najboljših nogometašev v tej državi obnašal na takšen način."
Ruski minister za šport Pavel Kolobkov je prav tako odločno obsodil incident in zatrdil, da ne Kokorin ne Mamaev nikoli več ne bosta igrala za rusko reprezentanco, to pa je v tem trenutku za oba nogometaša še najmanjši problem, saj jima zaradi napada na visokega državnega funkcionarja grozi celo petletna zaporna kazen.

Oglasila se je soproga Pavla Mamaeva Alana, ki je v njegovem imenu prosila za odpuščanje.

"Bila sta pijana. Kako bi drugače pojasnil takšno obnašanje? Sram me je zanj. Prosim, odpustite mu,"  je dejala Mamaeva.

Kokorin velja za enega največjih  zvezdnikov v ruskem nogometu in dolgoletnega reprezentanta, ki je v izbrani vrsti Rusije odigral kar 48 tekem. Pred leti so njegovo ime v Angliji povezovali celo z londonskim Arsenalom.
 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 8
Starejši naprej | Novejši naprej
kema 11.10.2018, 09:27 Prijavi komentar
politika pa na psihoterapijo, ker si ne bo upal več v javnost. Pa lastnika lokala zapret, ker so se v njegovem lokalu stepli,... če bi bilo to v slo :)
igrišče 10.10.2018, 23:23 Prijavi komentar
ma ja, saj udarjanje s stolom ni nič resnega
Who? 10.10.2018, 17:35 Prijavi komentar
Vem, za to pa so navijači v navednicah. Ne govorim o navijačih, ki fuzbal spremljajo zaradi zabave in druženja. Govorim o navijačih, ki pod pretvezo navijanja za klub zdravijo svoje frustracije, agresijo in opravičujejo svojo bedo od obstoja tako, da full naglas pojejo klubsko himno. O teh "navijačih" govorim.
partito 10.10.2018, 17:19 Prijavi komentar
who eno so huligani druga smo pa navijači..ne to v en koš metat
Who? 10.10.2018, 16:27 Prijavi komentar
Sem mislu, da se je kaj resnega zgodilo. Pol udarca in ogromno enega skakanja in gobezdanja. Klub je mogoče razočaran nad izpadom Kokorina, med navijači bo pa pravi heroj. Saj vemo kakšen je povprečen "navijač" nogometnega kluba. Nej ju dobro cepijo, sej rusi to znajo.
stingray 10.10.2018, 12:55 Prijavi komentar
"Bila sta pijana, oprostite jima"...ja vceraj sem povozil 10 ljudi. Bil sem pijan jbg. Noben izgovor ni da si pijan. Skoraj vsak se ga obcasno napije pa ne gre metat stole v ljudi. Take idote zapret pa je. Da mas tok denarja, kariero itd. pa takole ruknes vse v tri pm...svaka cast res. respekt. da ti to rata mors met res mal mozga v glavi.
Judas 10.10.2018, 11:34 Prijavi komentar
Zapor!
peacemaker1 10.10.2018, 10:49 Prijavi komentar
...Kokorin je že večkrat v življenju pokazal za kako stepsko govedo gre..upam, da ju bo, poleg denarne kazni, doletela še tudi kaka druga sankcija..;)
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE