Uredništvo    13. september 2018
Ruski reprezentant je v težavah

Čerišev v preiskavi zaradi suma dopinga

Zvezdnik ruske reprezentance na svetovnem prvenstvu Denis Čerišev se je zaradi nepazljivih besed njegovega očeta znašel v preiskavi svetovne protidopinške agencije WADA.
SORODNE NOVICE
De Jong: Barcelona je moj san...
22.2.2019 | Evropske lige
Modrić bo podaljšal z Realom
22.2.2019 | Evropske lige
Mlakar je v Madridu, Oblak pre...
21.2.2019 | Evropske lige
Balu odhod Ronalda ni pomagal
21.2.2019 | Evropske lige
Ni imel poguma, da bi zamenjal...
20.2.2019 | Evropske lige
"Ko sodniki pomagajo Realu, so...
20.2.2019 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Ruski zvezdnik Denis Čerišev ima za seboj izjemno poletje, saj je na svetovnem prvenstvu dosegel kar štiri zadetke ter z Rusijo nastopil v četrtfinalu, nekaj tednov kasneje pa mu je uspel še prestop iz Villarreala v Valencio, s katero bo v letošnji sezoni zaigral v ligi prvakov. Veselega obdobja je zdaj zanj nepreklicno konec, saj se je zaradi izjav njegovega očeta, sicer nekdanjega ruskega reprezentanta Dmitrija Čeriševa, znašel v preiskavi svetovne protidopinške agencije WADA.

Starejši Čerišev je že pred pričetkom svetovnega prvenstva v enem izmed intervjujev povedal, da se je njegov sin zdravil s hormoni za rast (HGH), v primeru, da je terapija ni potekala v skladu s pravilnikom, ki uporabo tovrstnih hormonov dovoljuje le v izjemnih "terapevtskih izjemah", pa Čeriševa v najslabšem primeru čaka celo štiriletni suspenz.

Sedemindvajsetletni krilni nogometaš se je že oglasil in zatrdil, da ni storil nobenega prekrška.

"Z moje strani je bilo vse iskreno in mislim, da ne bo težav. Mislim, da bi morali ta primer prepustiti zdravnikom, ki so naredili vse prav," je za ruski Sport Express povedal Čerišev.
 
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE