Uredništvo    10. oktober 2018
Manuel Pellegrini se je vrnil v Malago

Mesto Malaga je počastilo Pellegrinija

Čilski trener Manuel Pellegrini je bil trener Malage "le" tri leta, a to je bilo vseeno dovolj, da je mestni svet sprejel odločitev, po kateri bo njegovo v tem mestu živelo še naprej.
SORODNE NOVICE
Xavi: Messi je tekmovalna zver
19.10.2018 | Evropske lige
Barcelona: O Neymarju niti bes...
19.10.2018 | Evropske lige
Kraljevi pokal: Sprehod za Bar...
19.10.2018 | Evropske lige
Messijev poslovni podvig doživ...
18.10.2018 | Evropske lige
Barcelona bi znova kupovala v ...
18.10.2018 | Evropske lige
Pique namesto počitka raje pot...
18.10.2018 | Evropske lige
(foto: uradna spletna stran kluba)
Čilski trener Manuel Pellegrini je dandanes trener West Ham Uniteda, največji trenerski pečat pa je pustil v Španiji, kjer je vodil Villarreal, Real Madrid in Malago. Slednja je bila njegov zadnji španski klub, vodil pa jo je v času, ko se tedanji novi katarski lastniki kazali visoke ambicije in jih podkrepili z nakupi zvenečih imen kot so bila denimo Ruud Van Nistelrooy, Santi Cazorla ali Joaquin.

Uspeh ni izostal, saj je Malaga v La Ligi zasedla odlično četrto mesto,  v sezoni 2012/13 pa je nastopila celo v četrtfinalu lige prvakov proti Dortmundu, kjer ji je le nekaj sekund zmanjkalo do uvrstitve med najboljše štiri ekipe v Evropi. Moštvo je tedaj vodil Pellegrini, kateremu se je danes na svoj način poklonilo tudi omenjeno špansko mesto, saj se je včeraj udeležil slavnostne prireditve, na kateri so v Malagi "krstili" križišče v centru mestu, ki nosi Pellegrinijevo ime - Glorieta Manuel Pellegrini.

"To so bila prekrasna leta," je za klubsko spletno stran povedal 65-letni Pellegrini, ki Malagi želi ekspresen povratek v špansko elito.

"Zelo sem vesel, da gre ekipi dobro v drugi ligi. Mora se vrniti v La Ligo, saj je tam njeno mesto."


Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE