Uredništvo    8. september 2017
Španska liga izven Španije?

Tekme La Lige v tujino

Predsednik španske nogometne lige Javier Tebas je potrdil, da so v teku intezivna pogajanja, da bi tekme španske lige v prihodnje igrali izven meja Španije. V igri sta Kitajska in ZDA.
SORODNE NOVICE
Lionel Messi je prejel Zlati č...
24.11.2017 | Evropske lige
Marcelino kaznovan za tekmo z ...
24.11.2017 | Evropske lige
Cristiano Ronaldo se je odloči...
24.11.2017 | Evropske lige
Rodrigo ostaja zvest Valencii
24.11.2017 | Evropske lige
Leganes po novo preseečenje
24.11.2017 | Evropske lige
Zapor je finančno izčrpal Sand...
23.11.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Nogomena globalizacija ne pozna meja. Veljaki v španskem nogometu želijo že v prihodnji sezoni nekaj tekem španske La Lige prirediti izven meja Španije. S tem nameravajo povečati prihodke predvsem iz naslova televizijskih pravic in sponzorskih pogodb.

"La Liga je globalna znamka in želimo razširiti njeno mednarodno privlačnost. Zato se že pogovarjamo o možnosti, da bi nekatere tekme klubi v prihodnje igrali izven Španije," je smele in kontroverzne načrte potrdil predsednik La Lige Javier Tebas.
 
V primeru uresničitve teh načrtov bi bile nekatere tekme španskega prvenstva že v prihodnji sezoni lahko odigrane v tujini, najverjetneje na Kitajsem in v ZDA.
 
V ozadju ideje je ameriško podjetje Relevent Spots, ki stoji tudi za projektom International Champhions Cupa (ICC), ki v pripravljalnem obdobju prireja spektakularne prijateljske tekme največjih evropskih klubov v ZDA in na Kitajskem. Predsednik uprave Relevanta Charlie Stillitano je na mednarodni nogometni konferenci Soccerex ta teden potrdil, da je naslednji cilj organizacija tekem največjih lig v Aziji in Ameriki. "Prihodnost je prirejanje ligaških tekem v ZDA, na Kitajskem in tudi drugje. Smo v pogovorih z nekaterimi ligami, da bi se to v prihodnje uresničilo."
 
Za zdaj še nismo imeli primera, da bi najmočnejše evropske lige gostovale v tujih državah. Italijani so sicer v zadnjih letih izven svojih meja selili tekmo Super pokala, ki so jo organizirali v ZDA, Katarju in na Kitajskem. 
 
Bolj dejavni v tem smislu so v ameriškem nogometu. Od leta 2007 je NFL organizirala 16 tekem na londonskem stadionu Wembley, ki naj bi skupaj z ragbi stadionom Twickehnam in mehiško Azteco gostil še pet tekem v letu 2017. Tudi liga NBA je s svojimi tekmami že gostovala v Londonu, podobne načrte pa ima tudi Baseballska liga MLB.
 
Vodstvo španske lige naj bi v kratkem o predlogu debatiralo z 20 klubi, ki letos igrajo v La Ligi.
 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 17
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
ChampionsLeague12 10.9.2017, 21:36 Prijavi komentar
a to se predsednuku la lige meša v glavi al komu ?
ChampionsLeague12 10.9.2017, 21:35 Prijavi komentar
ka bo dajlala španska liga na kitajskem pa v amejriki .. pa to bojo ja spufal klube kot so betis espanjol sevilla .. naj pa ameriški klubi sem hodijo ko ma amerika dost denarja .. js to ne podpriram
Ruaa 9.9.2017, 15:30 Prijavi komentar
Z vidika poslovanja, bi to bil izjemen posel. Ampak z vidika športa pa neumnost, to potem sploh ni več španska liga, če jo igraš po drugih državah. Da ne omenjam o stvareh kot so prednosti zaradi domačega terena ali težkih gostovanj, potem sta praktično vedno ekipi na nevtralnem terenu, kar odvzame čar nogometu. Potem pa so seveda še polemike glede predstav in forme igralcev zaradi potovanja. Nekaj je potovati po španiji nekaj povsem drugega pa na drugo celino. Igralci že tako pridejo iz reprezentančnih premorov povsem zblojeni v klub, tudi s tega vidika mislim da kaj takega igralcem ne bi najbolj odgovarjalo.
piksi 9.9.2017, 10:18 Prijavi komentar
partito-spoštovani kolega,spet se ne strinjam s tabo,klubi plačujejo nore cene za igralce,potem pa iščejo vse možne vire dohodkov.Danes vrhunski evropski nogometaš v 1 tednu zasluži toliko kot je povprečna slovenska plača v 40 letih,včasih ni bila tako ogromnih razlih,pa smo evropejci tudi gledali nogomet,kot sem že večkrat dejal,vse kar počnejo je iskanje novih virov dohodka,se popolnoma strinjam dokler ne pride do takšnih neumnosti,kot je igranje španske lige na Kitajskem.
mstegar 8.9.2017, 22:05 Prijavi komentar
čista bedarija
pejo2310 8.9.2017, 17:10 Prijavi komentar
jaz bi gledu npr. NBA v LJ ...slej kot prej bojo ameriške ekipe priključile k LP ...globalizacija my ass...sam tasterajo ameriško tržišče kok odziva bo..zaenkrat slabo jim kaže..
Who? 8.9.2017, 16:12 Prijavi komentar
In kaj bi bilo tako dramatičnega, če bi se par tekem odigralo na Kitajskem? Sej ne govorijo, da bodo celotno ligo preselili tja, ampak tako kot NBA, NFL, NHL, ki par tekem na začetku sezone organizirajo v Evropi. Če ste pa sedaj presenečeni, da se vse vrti okoli denarja, ste malo pozni, ampak welcome to reality.
Intelekt 8.9.2017, 15:39 Prijavi komentar
piksi, teoretično ne. Kwa pa praktično?
Rosonero11 8.9.2017, 15:29 Prijavi komentar
dokler lahko gledam el klasiko v lj ali maribor, zakaj pa ne :P
lpoolfan91 8.9.2017, 15:25 Prijavi komentar
Mone kapitalistične. Takšne bedarije nisem pa že dolgo slišal. Da bi špansko ligo igrali na Kitajskem? Bog pomagaj, saj nimajo pameti. To je tako, kot da bi hoteli slovensko ligo igrati v Azerbajdžanu.
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE