Uredništvo    13. februar 2018
Predsednik španskega prvenstva bo po novem milijonar

Zvezdniška plača za predsednika La Lige

Velika večina klubov prve in druge španske lige je glasovala za povišanje plače prvega moža španskega prvenstva Javierja Tebasa, ki je imel na mizi ponudbo za vodenje italijanske Serie A.
SORODNE NOVICE
Boateng prevzel bivšo Messijev...
22.1.2019 | Evropske lige
VAR bi morali nadzirati bivši ...
22.1.2019 | Evropske lige
Boateng v Barceloni orje ledin...
22.1.2019 | Evropske lige
Atletico pripravlja še eno lep...
22.1.2019 | Evropske lige
Levante gre zaradi Barcelone n...
22.1.2019 | Evropske lige
Barcelona je Boatengu že izrek...
21.1.2019 | Evropske lige
(foto: /)
Prvi mož španske La Lige Javier Tebas se po v prihodnje lahko pohvalil s plačo, ki mu jo bo lahko zavidal tudi marsikateri profesionalni nogometaš. Španski klubi prve in druge lige so namreč z veliko večino izglasovali sklep, po katerem se bo Tebasu letna plača dvignila za kar 65 odstotkov, s čimer bo njegova osnovna letna plača celo najvišja med vsemi predsedniki nogometnih prvenstev v Evropi. Tebas bo namreč po novem letno zaslužil kar 1.2 milijona evrov, kar je denimo več kot zasluži prvi mož angleške Premier League Richard Scudamore, čigar osnovna plača znaša približno milijon evrov na leto. V njegovem primeru so veliko bolj darežljivi bonusi in sicer lahko z njimi zaslužil še poldrugi milijon evrov, Tebasov bonus - ta je vezan na uspešnost pri iztrženju televizijskega denarja - pa znaša četrt milijona evrov.

In čemu takšen konsenz za tako drastično povišanje plače za funkcionarja?

Razloga sta najmanj dva: Tebasovo delo so prepoznali v Italiji, kjer so mu ponudili vodenje italijanskega prvenstva, pri čemer bi njegova letna plača presegala plačo, ki jo je doslej prejemal kot prvi mož španske La Lige. Drugi razlog se tiče Tebasove uspešnosti pri trženju španskega prvenstva, saj je vrednost španskih televizijskih pravic v letošnji sezoni skora dvakrat višja kot je bila še v sezoni 2014/15, v novem triletnem obdobju pa Tebas zagotavlja, da bodo imeli španski klubi prve in druge lige na voljo kar 2.3 milijarde evrov oziroma več kot 30 odstotkov več kot doslej.
 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 7
Starejši naprej | Novejši naprej
Maribor&Barcelona 14.2.2018, 15:38 Prijavi komentar
ja zasluži 1.2 milijona evrov + plača Reala ki plača da jim zrihta sodnike da zmagujejo torej zasluži 2 milijona evrov
Dinho8O 13.2.2018, 21:00 Prijavi komentar
To pa res ni njegova zasluga, to je zasluga zelo uspešnih španskih klubov v evropskih tekmovanjih.
ilovecocktails.si 13.2.2018, 18:38 Prijavi komentar
A ni boljše, da odkrito navija za en klub, kot pa da to kao skriva in ga potem dobijo na kakšni tekmi. Za Tebasa se ve čigav navijač je, ampak dolker dobro opravlja svojo funkcijo, to ni sporno, pa pišem kot velik simpatizer barce.
LJUBIM_NOGOMET 13.2.2018, 18:20 Prijavi komentar
"Moje mnenje je , da kot prvo predsednik zveze ne more bit sploh nekdo, ki ni igral nogometa ali pa je kikal po četrti ligi." Zakaj pa ne? Saj pa kot predsednik lige mora imeti znanje ekonomije. Imeti temeljno znanje o tem, kako brcniti žogo, mu pri tem poklicu ne bo pretirano pomagalo... Ostalo se strinjam, predvsem to z odkritim navijaštvom vem koga, ampak ta argument zame ni na mestu...
šikimiki 13.2.2018, 17:39 Prijavi komentar
Moje mnenje je , da kot prvo predsednik zveze ne more bit sploh nekdo, ki ni igral nogometa ali pa je kikal po četrti ligi.Kot drugo, če že navija za katerega izmed klubov, naj o tem ne govori na glas, ker je najmanj ne higiensko bolj se nagibam k debilnemu, in kot tretje, malo bi bilo treba tudi te funkcionarske plače omejiti, kajti vse zveze so v osnovi plačane s strani države šele sekundarno od fife , uefe itd...
HajdukSplit11 13.2.2018, 17:10 Prijavi komentar
Tale pa je haha... ta denar bi raje namenili izobraževanju sodnikov, pa mogoče nebi imeli na vsaki tekmi Barce ali Reala izlivov frustracij glede sojenj, ker roko na srce toliko napak kot je v španiji...več jih je še samo na balkanu.
mstegar 13.2.2018, 16:58 Prijavi komentar
Naj mu real da dodatne peneze, saj je njihov navijač in pomočnik
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE